Redactia.ro
Home » Știri » Turcia, lovită de al doilea val de infectări. Nunțile vor dura o oră, fără mâncare și băutură

Turcia, lovită de al doilea val de infectări. Nunțile vor dura o oră, fără mâncare și băutură

Turcia, lovită de al doilea val de infectări

Oficial, Turcia anunță că se confruntă cu cel de-al doilea val de coronavirus, după ce Ankara a înregistrat o mare creștere a îmbolnăvirilor.

Astfel, autoritățile au decis ca durata unei nunți nu poate depăși o oră, iar în tot timpul acesta nu se bea, nu se mănâncă și nu se dansează.

Turcia, lovită de al doilea val de infectări. Nunțile vor dura o oră, fără mâncare și băutură

Turcia se confruntă cu un al doilea val de infectări, după ce peste 30.000 de cadre medicale au fost infectate cu coronavirus. Ministrul Sănătății din Turcia, Fahrettin Koca susține că este o perioadă de criză, motiv pentru care autoritățile au decis să impună mai multe restricții, iar printre ele se numără și regulile la nunți.

Așadar, nunțile în Turcia nu pot dura mai mult de o oră, iar invitații nu au voie să mănânce, să bea și să danseze. Capitala țării a înregistrat aproximativ 1.600 de cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore, la peste 100.000 de teste efectuate.

Astfel, numărul îmbolnăvirilor în Turcia ajunge la 273.301 de cazuri, iar numărul deceselor a ajuns la 6,500 de persoane.

Neglijenţa în timpul desfăşurării nunţilor şi a vacanţelor ne-a adus în situaţia asta. Epidemia continuă să crească. Virusul infectează tot mai multe persoane, în fiecare zi. Nu s-a îmbonăvit încă nimeni a doua oară de Covid, dar asta se poate întâmpla oricând,” a declarat Fahrettin Koca, ministrul Sănătăţii din Turcia.

Restricții la nunți

Printre restricțiile impuse de autorități, se numără și cele din cadrul nunților și restricționarea accesului spectatorilor pe stadioane pentru prima jumătate a sezonului fotbalistic.

Noaptea de henna și ceremoniile de logodnă vor fi interzise. În noaptea de henna, are loc o petrecere la care participă foarte multă persoane, de aceea autoritățile au decis să interzică acest lucru pentru a limita răspândirea virusului.

De asemenea, nunțile nu pot dura mai mult de o oră, timp în care invitații nu vor avea voie să mănânce, să bea sau să danseze. Totodată, la petrecerea de nuntă nu vor avea voie persoane peste 65 de ani și copiii sub 15 ani care nu sunt rude de gradul I sau II cu mirii.

Mai mult, un lucru important, este faptul că la nunți vor participa și polițiștii, pentru a interveni în cazul în care nu se respectă regulile. Aceste restricții au fost impuse după ce populația nu a respectat distanțarea socială și multe persoane au refuzat să poarte măștile de protecție.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: