Redactia.ro
Home » Știri » Ce s-ar putea întâmpla cu școlile, în toamnă, dacă ar apărea un al doilea val de infectări de coronavirus

Ce s-ar putea întâmpla cu școlile, în toamnă, dacă ar apărea un al doilea val de infectări de coronavirus

școlile

Grădinițele, școlile și universitățile se vor redeschide abia în septembrie, când începe un nou an școlar sau universitar, a hotărât președintele Klaus Iohannis împreună cu membrii Guvernului.

Oficialii întocmesc deja posibile scenarii despre ce se va întâmpla cu unitățile de învățământ la toamnă. Asta în condițiile în care specialiștii din sănătate vorbesc despre un al doilea val al epidemiei de COVID-1 9 care ar putea apărea în România.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat atrage atenția că este foarte posibil să ne confruntăm cu un nou val de infecții „prin toamnă, iarnă”. Experții medicali așteaptă un al doilea val „mai dificil” al epidemiei de COVID-19, deoarece ar coincide cu epidemia de gripă, ceea ce ar pune și mai multă presiune pe sistemul de sănătate.

Ce se va întâmpla cu elevii și profesorii

Premierul Ludovic Orban a spus că, în cazul în care ne vom confrunta cu un al doilea val de infectări, Guvernul va lua toate măsurile care vor fi necesare pentru protejarea elevilor şi cadrelor didactice.

„Dacă va veni al doilea val, trebuie să ne prindă foarte bine pregătiți. În funcţie de situaţie vom lua toate măsurile care se impun. Guvernul, de exemplu, a decis poate printre primele țări să suspende cursurile în școli și facultăți, pentru că așa am considerat necesar”, a declarat prim-ministrul la Digi24.

Șeful Executivului a mai afirmat că, în pofida faptului că foarte mulţi au cerut ca școlile să fie redeschise de la 1 iunie, Guvernul a identificat o serie de riscuri la care a decis să nu-i expună pe copii. „După o analiză extrem de aprofundată, pentru că au fost foarte multe voci care au cerut redeschiderea şcolilor, am luat această decizie de a menţine suspendate cursurile şi de a relua şcoala în toamnă.

Pentru că, în evaluarea pe care am făcut-o, extrem de amănunţită, am identificat foarte multe riscuri în cazul deschiderii şcolilor. Aici lucrurile sunt foarte clare: viaţa, sănătatea elevilor şi profesorilor trebuie puse pe prim plan”, a mai spus premierul. Orban a adăugat, totodată, că nu se pune problema îngheţării anului şcolar.

„În ceea ce priveşte cunoştinţele se poate stabili un mecanism prin care acestea să ajungă la elevi. Evident, ne propunem clar să închidem anul şcolar şi ne propunem ca examenul de evaluare, de bacalaureat să fie luate, astfel încât să permitem elevilor din clasa a VIII-a, din clasa a XII-a să continue şcoala pe treapta care urmează în procesul educaţional”, a adăugat Ludovic Orban.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: