Redactia.ro
Home » Știri » Elevii nu se mai întorc la clase anul acesta școlar. Cum se vor desfăşura BAC-ul și Evaluarea Națională

Elevii nu se mai întorc la clase anul acesta școlar. Cum se vor desfăşura BAC-ul și Evaluarea Națională

elevii

Elevii nu vor mai reveni la cursuri anul acesta școlar. Cel puțin nu fizic, susține președintele Klaus Iohannis. Ei vor continua formele de învățământ la distanță, așa cum s-a întâmplat și până acum, a hotărât șeful statului, luni, într-o ședință cu Guvernul.

Anul școlar se va termina pe 12 iunie. Până atunci, elevii vor avea mediile încheiate, cu notele pe care le au acum. În cazurile excepționale, se mai poate face o evaluare suplimentară.

Elevii din clasele terminale vor putea reveni la școală

Elevii din clasele terminale, a VIII-a, a XII-a, respectiv a XIII-a, vor putea reveni la școală după 2 iunie, între 2-12 iunie, pentru a se pregăti pentru examenele naționale.

Vor fi respectate normele de distanțare. Astfel, vor fi maximum 10 elevi într-o sală de clasă, vom sta maximum 2-3 ore și se vor pregăti pentru examenele naționale.

Examenele naționale – Evaluarea Națională și Bacalaureatul – se vor organiza așa cum au fost planificate, însă cu respectarea unor reguli foarte stricte, de distanțare.

„Candidații la examene vor sta la distanță mare unii de alții, vor intra pe un coridor și vor ieși pe alt coridor. Se vor face dezinfecții regulate, se va măsura temperatura tuturor persoanelor care intră în școală, și multe alte reguli care vor fi explicate în detaliu de reprezentanții Ministerului Educației”, a precizat președintele Klaus Iohannis, potrivit Digi24.

Grădinițele, școlile și universitățile se vor redeschide în septembrie, când începe noul an școlar.

Ministerul Educației, noi teste de antrenament pentru examenele finale

Între timp, ministerul Educației a publicat luni al treilea set de teste de antrenament pentru Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat 2020.

Testele au fost publicate pe site-ul rocnee.eu, urmând ca baremele de notare să fie disponibile la sfârșitul săptămânii.

Descarcă de aici Teste de antrenament Evaluarea Națională – setul 3
Descarcă de aici Teste de antrenament Bacalaureat – setul 3

Probele scrise ale Evaluării Naţionale şi Bacalaureatului ar putea fi organizate în luna iulie. Acestea nu vor include însă materia pe semestrul al doilea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: