Redactia.ro
Home » Știri » Evaluare Naţională și Bacalaureat, în iulie. Probele nu includ materia de pe semestrul doi

Evaluare Naţională și Bacalaureat, în iulie. Probele nu includ materia de pe semestrul doi

bacalaureat

Probele scrise ale Evaluării Naţionale şi Bacalaureatului ar putea fi organizate în luna iulie. Acestea nu vor include însă materia pe semestrul al doilea, a precizat ministrul Educației, marți, într-o conferință de presă.

Monica Anisie a mai spus că sesiunea specială de bacalaureat pentru olimpici va fi anulată.

„În funcţie de data la care se vor relua cursurile, probele scrise la Evaluării Naţionale şi Bac ar putea avea loc în iulie. Programa nu va cuprinte materia aferentă semestrului al doilea. Situația scolară se va încheia cu minimum 2 note. Programa pentru teză va include doar materia studiată până în data de 11 martie, când au fost suspendate cursurile”, a declarat ministrul Educaţiei, Monica Anisie.

Admiterea la ciclul de licență în ciclul universitar se va organiza, așadar, după susținerea examenului de Bacalaureat, iar admiterea la doctorat sau masterat se va organiza după suținerea examenului de licență sau dizertație.

Cursurile se reiau după ce încetează starea de urgență

Totodată, ministrul educaţiei a întărit faptul că anul şcolar nu va fi îngheţat.

„Pentru a ne proteja sănătatea suntem nevoiți să stăm în casă. În această perioadă MEC a fost în strânsă legătură cu cadrele didactice, inspectoratele. Am început deja să asigurăm tablete din comunitățile dezavantajate. În acest timp am urmărit cu atenție ce se întâmplă în celelalte state ale UE. În ultima perioadă am avut consultări cu partenerii ministerului cu care am agreat măsurile care se impun.

Vreau să fac precizarea că data exactă privind reluarea cursurilor se va stabili în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus, precum şi de măsurile comunicate de Comitetul Special pentru Situaţii de Urgenţă. Scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor în învăţămîntul universitat şi preuniversitar după încetarea stării de urgenţă.”, a adăugat Monica Anisie.

De asemenea, „calendarele pentru înscrierea în clasa pregătitoare, la grădinită vor fi decalate și anunțate imediat ce va fi stabilită data reînceperea cursurilor”, a mai precizat Anisie.