Redactia.ro
Home » Știri » Ministerul Educației anunță că școala rămâne închisă până după Paște. Platforme online pentru elevi

Ministerul Educației anunță că școala rămâne închisă până după Paște. Platforme online pentru elevi

Ministerul Educației anunță că școala rămâne închisă până după Paște. Platforme online pentru elevi

Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a anunțat luni, 16 martie, că decizia Ministerului Educației este ca școlile să rămână închise. Instituțiile de învățământ își suspendă activitatea cel puțin până după Paște. Anisie a punctat că, în perioada următoare, va susține declarații și conferințe de presă în sistem de videoconferință. cazuri de COVID-19 în România.

Monica Anisie a punctat că măsura de suspendare a cursurilor școlare se poate prelungi, oricât este nevoie.

”Suntem conştienţi că în această perioadă nevoia de informare din partea autorităţilor către români trebuie accentuată, astfel încât să trecem cu bine de această situaţie. Măsura de suspendare a cursurilor poate continua până când nu va mai exista niciun pericol asupra sănătăţii copiilor noştri. Învăţarea este un proces continuu, pe care toţi trebuie să îl susţinem, indiferent de condiţiile speciale în care temporar ne putem afla”, a afirmat Anisie, potrivit Agerpres.

Platforme online pentru elevi, pentru a învăța în izolare

Creşele, grădiniţele, şcolile primare şi gimnaziale, liceele şi şcolile profesionale şi-au întrerupt cursurile începând de miercuri şi până pe data de 22 martie, la decizia Comitetulu Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă. Ministerul Educației și Cercetării a încheiat un parteneriat cu TVR pentru proiectul, “Teleşcoala”, un concept din anii 70, adus în actualitate.

“Cadrele didactice vor fi sprijinite de colegii noştri din clasele Corpului Didactic şi experţii e-learning din cadrul proiectului CRED. Am decis ca MEC să încheie şi un parteneriat cu Televiziunea Română. Acest parteneriat este modalitatea prin care colegii mei cadre didactice pot ajunge prin lecţiile realizate de către ei la cât mai mulţi elevi. Pentru început, am ales ca cei cărora ne adresăm prin intermediul proiectului ‘Teleşcoala’ să fie elevii care trebuie să continue pregătirea pentru examenele naţionale şi anume elevii de clasa a VIII-a şi clasa a XII-a”, a precizat ministrul.

Teleșcoala este o emisiune produseă de Televiziunea Română în colaborare cu MEC, care furnizează tematica, ordinea lecțiilor, iar proferori desemnați vor susține cursurile. Elevii vor studia după manualele aprobate de minister și vor avea diverse teme de rezolvat. Sunt așteptați să urmărească cursurile elevii care se pregătesc pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat.

Pentru elevii de clasa a VIII-a, cursurile de Teleșcoala au loc diminața (de la ora 9:00 – Limba si literatura romana, de la 9:30 – Matematica), iar pentru cei de clasa a XII-a – dupa-amiaza (de la 15:00 – Limba si literatura romana si de la 15:30 – Matematica), pe postul TVR 2.

De asemenea, Monica Anisie a adăugat că va implementa toate măsurile necesare pentru ca elevii să aibă acces la lecții și la informații de la ei de acasă.

”Vom valorifica orice idee și orice soluție pentru elevi și studenți. Alături de echipa mea din minister am lucrat pentru a oferi cele mai bune soluții de învățare. Încurajel profesorii să predea online.

Pentru că suntem conștienți că nu în fiecare casă se găsește un computer, o tabletă sau internet, am decis ca ministerul să încheie un parteneriat cu Televiziunea Română, astfel încât lecțiile să ajungă și la ei, ca elevii să continue pregătirea pentru testele naționale. Acest parteneriat este modalitatea prin care colegii mei cadre didactice pot ajunge, prin lecțiile realizate de către ei, la cât mai mulți elevi. Pentru început, am ales ca cei cărora ne adresăm prin intermediul proiectului „Teleșcoală” să fie elevii care trebuie să continue pregătirea examenelor naționale și anume elevii de clasa a opta și a XII-a”, a anunțat Monica Anisie în cadrul videoconferinței de luni.

Există și alte platforme online unde elevii pot învăța diverse materii.

Si elevii claselor primare vor putea urmari lectii live, cu recapitulari, exercitii practice si informatii din materia la zi, pe o platforma de cursuri online gratuite pentru elevi sustinuta de Primaria Capitalei.

De asemenea, Inspectoratele Școlare și Casele Corpului Didactic, prin proiectul „Curriculum relevant, educațiee deschisă pentru toți”, au posibilitatea de a încărca în cloud (spatiu virtual de stocare) rezurse pentru elevi și profesori.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini