Redactia.ro
Home » Știri » Turcia, lovită de un nou val de cutremure. 4 seisme într-o singură dimineață. Ce magnitudine au avut

Turcia, lovită de un nou val de cutremure. 4 seisme într-o singură dimineață. Ce magnitudine au avut

cutremur

În luna februarie, în Turcia au avut loc două seisme cu o magnitudine de peste șapte grade pe scara Richter care au provocat moartea a mii de oameni și au adus pierderi greu de evaluat din punct de vedere financiar. Iată că Turcia continuă să fie lovită de un nou val de seisme, cu o intensitate mai mică, de această dată. În dimineața zilei de 10 mai, în Turcia au avut loc mai multe cutremure, care au putut fi resimțite de către locuitorii țării.

Turcia, lovită de un nou val de cutremure

Primul cutremur a avut o magnitudine de 3,3 grade pe scara Richter și s-a produs în jurul orei trei dimineața, în orașul turcesc Ekinözü, provincia Kahramanmaraş. Al doilea seism a avut magnitudinea de 3,4 grade pe scara Richter și a avut loc la ora 06:24, la granița dintre Turcia și Siria.

Un al treilea cutremur de 4,0 grade pe scara Richter a avut loc câteva minute mai târziu, în partea centrală a Turciei, la 17 kilometri de orașul Gölbaşı. Al patra mișcare tectonică a fost înregistrată la 07:04 dimineața, tot la granița dintre Turcia și Siria. Seismul a avut o magnitudine de 3.0 grade pe scara Richter.

Cutremurele din luna februarie au avut consecințe devastatoare

Cutremurul din 6 februarie în Turcia, considerat cea mai mare catastrofă naturală din Europa din ultimul secol, a avut consecinţe grave, lăsând zeci de mii de oameni traumatizaţi, case distruse şi mii de oameni răniţi. La trei luni după cutremur, milioane de turci încă se confruntă cu efectele dezastrului, iar unii încă își plâng rudele care au murit mult prea devreme.

Potrivit bilanțurilor oficiale, cutremurul cu magnitudinea de 7,8 din Turcia a lăsat în urmă aproape 46.000 de morți și 105.000 de răniți. Acesta a distrus sau condamnat la ruină 214.000 de clădiri, iar aproape 6.000 de persoane și-au pierdut viața în Siria. Mai multe orașe turcești din apropierea epicentrului, printre care Kahramanmaras și Hatay, au fost devastate, iar mii de oameni au fost îngropați în cimitire improvizate.

Autoritățile au estimat că 14 milioane de oameni au fost afectate, din care 3,3 milioane au părăsit zonele afectate. Aproximativ 2 milioane de persoane trăiesc în prezent în corturi sau containere. Cutremurul a fost urmat de peste 13.000 de replici într-o lună și a continuat să provoace panică în țara aflată în una dintre cele mai active zone seismice din lume.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: