Redactia.ro
Home » Homepage » Turcia a fost lovită din nou de două cutremure puternice. Peste 700 de oameni sunt răniți

Turcia a fost lovită din nou de două cutremure puternice. Peste 700 de oameni sunt răniți

cladire avariata turcia

O nouă mișcare tectonică a avut loc în  Turcia, la aproximativ două săptămâni de la cutremurul care a curmat viața a peste 46.000 de persoane și a rănit grav alte mii, potrivit unui bilanț care continuă să crească de la o zi la alta.

Turcia, lovită din nou de două cutremure mari

Două seisme, unul cu magnitudinea de 6, 4 grade pe scara Richter, iar altul cu o magnitudine de 5,8 grade pe scara Richter, s-au produs în Turcia, la granița cu Siria. Conform autorităților acestei țări, șase persoane și-au pierdut viața în Turcia și altele 700 au suferit răni, iar seismul a putut fi resimțit și în țările vecine: Liban, Cipru, Israel, Egipt.

Cutremurul din șase februarie a fost urmat de peste 6.000 de replici, însă nici măcar una dintre ele nu a fost la fel de puternică precum cele înregistrate în seara de 20 februarie. În urma replicii de 6,4 grade pe scara Richter, mai mai multe clădiri deja afectate s-au prăbușit, iar localnicii au fost cuprinși de panică.

Sirienii au dormit sub cerul liber de frica cutremurelor

Din nou, locuitorii trec prin momente critice. Spre exemplu, în Antayka, unul dintre orașele puternic afectate de seism, patru bărbați au fost prinși sub dărâmături întrucât se aflau într-un imobil avariat în timpul producerii seismului. Echipajul de salvare a reușit să ajungă la unul dintre ei, însă operațiunea încă continuă pentru extragerea celorlalți din moloz.

Situația nu este mai bună nici în Siria. Sute de localnici au petrecut noapatea în aer liber, de teama de a intra în casă și a fi surprinși sub dărâmături în cazul producerii unui seism de mare amplitudine.

Înainte de producerea celor două cutremure din seara de 20 februarie, în adăposturile improvizate erau găzduiți aproximativ 1,5 milioane de oameni. După seara de 20 februarie este posibil ca numărul lor să crească considerabil, așadar autoritățile sunt în alertă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: