Redactia.ro
Home » Știri » Turismul românesc, pus pe „butuci”? Voucherele de vacanță, „tăiate”! Zeci de mii de români, în pericol să nu mai ajungă la mare

Turismul românesc, pus pe „butuci”? Voucherele de vacanță, „tăiate”! Zeci de mii de români, în pericol să nu mai ajungă la mare

Guvernul ar putea lua o decizie drastică pentru a acoperi „gaura” de la buget. Peste un milion de bugetari nu vor mai primi vouchere de vacanţă de anul viitor, conform unor surse politice.

Ministrul de Finanţe a anunţat că sporurile şi salariile unor angajaţi de la stat vor fi plafonate.

Economie de 2 miliarde de lei pe an

Aproape 2 miliarde de lei pe an. Este suma pe care Guvernul sper să o economiseacă după ce va elimina voucherele de vacanţă.

„Să se suspende aplicarea şi acordarea de vouchere de vacanţă pentru anul viitor şi 2025. Încă nu s-a luat o decizie finală”, a declarat Marcel Boloş, ministrul Finanţelor.

Un scenariu mai puţin drastic ar fi acordarea vocherelor de vacanţă doar bugetarilor cu salarii mai mici de 8.000 lei net. Asta înseamnă că 12% dintre angajaţii de la stat nu le vor mai primi.

La buget s-ar strânge mai bine de 220 de milioane de lei. Şi sporul de 15% din salariul de bază pentru condiţii vătămătoare va fi plafonat.

Salariile şefilor din companiile de stat vor fi şi ele plafonate şi acordate în funcţie de performanţă. Rămâne în schmb schema de plafonare a facturilor de energie electrică și gaze naturale. Cel puţin până la primăvară.

Ciolacu exclude eliminarea voucherelor

Marcel Ciolacu a anunțat că exclude varianta ca de anul viitor să fie suspendată acordarea voucherelor de vacanță în sectorul bugetar.

„Exclud să eliminăm voucherele de vacanţă pentru la anul”, a declarat Marcel Ciolacu, înainte de şedinţa de Guvern.

Marcel Ciolacu a anunțat în urmă cu câteva zile că angajații de la stat cu un salariu mai mic de 8.000 de lei vor primi în continuare vouchere de vacanțe, în condițiile în care anterior pragul gândit era de 5.850 de lei. Angajarea răspunderii pe reforme va fi până la finalul lui septembrie.

Unii care au salarii foarte mari, din punctul meu de vedere, în sistemul bugetar, nu pot să beneficieze și de vouchere de vacanță, la fel ca și cei aproape 1,6 milioane de români care au salariul minim pe economie. Dar nu am văzut nimic de austeritate”, a completat Marcel Ciolacu, lider care a ținut să precizeze că salariile vor crește.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: