Redactia.ro
Home » Știri »  Turiștii au făcut plajă pe mormane de alge în plin sezon estival: „E ultimul an când mai vin în România”

 Turiștii au făcut plajă pe mormane de alge în plin sezon estival: „E ultimul an când mai vin în România”

Mii de turiști au rămas cu un gust amar după ce au vizitat o plajă din România, unde mormane de alge au invadat malul mării, reducând buna dispoziție a oamenilor. Din pricina căldurii, algele au început să miroasă îngrozitor, iar oamenii au fost extrem de nemulțumiți. Iată locul din țara noastră unde mulți afirmă că nu se vor mai întoarce!

Plaja din România, invadată de alge

Turiștii care au fost de curând la malul mării, în stațiunea Saturn, s-au declarat extrem de nemulțumiți în urma sejurului, deoarece litoralul a fost invadat de alge, formându-se mormane care emanau un miros extrem de neplăcut din pricina căldurii. Autorităţile afirmă că această problemă nu este tocmai gravă și că alegele pot fi adunate de pe mal doar seara, când turiștii părăsesc plaja din Saturn.

Turiștii sunt dezamăgiți de condițiile administrative de pe plaja Saturn

Turiștii prezenți pe plajele din Saturn au distribuit peresei imagini cu mormanele de alge care blocau accesul către mare. Alegele acopereau porțiuni întregi de nisip, iar turiştii trebuie să le ocolească până la apă. Totuși, copiii s-au distrat, în ciuda disconfortului, adunându-le cu lopeţi şi găleţi de jucărie. În schimb, adulţii au fost  extrem de dezamăgiţi şi furioşi pe modul în care autoritățile administrează plajele din Saturn.

„Să ştiţi că nu e normal, am plătit nişte bani să avem nişte condiţii, la hotel de patru stele”, s-a plâns un bărbat, pentru „observatornews.ro”

„Muşte, miros … (Hotelul a răspuns) că nu e datoria lui, că e datoria Apelor Române. Dar nu vine nimeni. Banii noi i-am plătit”, adaugă el, pentru aceeași sursă. 

„E un disconfort, totuşi”, spune o femeie. ”Și un miros. Sper din tot sufletul ca mâine să fie curat”. E ultimul an în care mai vin în România, sunt dezamăgit total”, a declarat un alt bărbat pentru aceeași sursă. 

„Nu ştim ce să facem, stăm cu copiii aici, în infecţiile astea, nu mi se pare normal”, mai relatează sursa citată. 

Au existat și reacții mai înțelegătoare:

„În apă e OK, dar nu e OK ce se vede aici, pe mal, pe plajă”, crede un român. ”Sunt câteva alge, dar e totul OK. Nu ne deranjează”, mărturisește o femeie, pentru aceeași sursă. 

În ciuda faptului că administratorii plajelor private sunt cei care au datoria să păstreze apa curată, angajaţii de la Apele Române sunt cei care sunt de fapt obligaţi prin lege, să cureţe apa de alge:

„Vor fi luate tocmai diseară, după ce nu mai sunt turişti. În timpul zilei nu se poate interveni că le luăm cu utilajele”, explică Hristu Uzun, angajat la Apele Române. Algele nu sunt un pericol pentru sănătate, însă ”dacă rămân o noapte, două, pe căldurile astea de 30-35 de grade încep să emane un miros foarte urât”, mai relatează pentru sursa citată mai sus. 

Sursa foto: ziuaconstanta.ro
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: