Redactia.ro
Home » Știri » Turiștii care au campat pe litoral au avut parte de o surpriză! ”Toată noaptea s-au mutat corturile“

Turiștii care au campat pe litoral au avut parte de o surpriză! ”Toată noaptea s-au mutat corturile“

Turiștii care au campat pe litoral au avut parte de o surpriză! ”Toată noaptea s-au mutat corturile“

Turiștii de la malul Mării Negre au avut parte de o surpriză neplăcută! Cei care au ales să campeze pe plajă au fost zdruncinați de furtună.

Turiștii care au campat pe litoral au avut parte de o surpriză! ”Toată noaptea s-au mutat corturile“

Furtuna de noaptea trecută a făcut ravagii și pe litoral. Turiștii care au ales să campeze pe plaja de la Vadu au avut parte o surpriză foarte neplăcută. Mai exact, toți cei care și-au pus corturile aproape de apă au fost inundați de valurile mării. Pe grupul de Facebook ”Plaja Vadu“ au apărut imagini cu corturi inundate de apa Mării Negre.

”Zice bine ARBDD sa pui cortul/masina la minim 150 m de ultimul val. Oricand te poti trezi cu apa in cort! Azi noapte, s-au mutat corturile toata noaptea de pe plaja, dupa damb!“, a comentat online unul dintre turişti.

ARBDD precizează că zonele costiere naturale Vadu, Corbu şi Midia fac parte din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării şi au statut de “Sit Natura 2000” incluzând habitate specifice şi specii de interes conservativ deosebit de valoroase la nivel european şi mondial.

”Vizitatorii trebuie să dea dovadă de un comportament responsabil faţă de natură, respectând regulile de vizitare, expuse pe panourile aflate în zonă”, spun cei din ARBDD.

În zona Corbu, parcarea autovehiculelor este permisă în locurile delimitate, stabilite de consiliul local în colaborare cu ARBDD, iar la Vadu este posibilă parcarea lângă cele două cherhanale din zonă. Informaţii importante cu privire la accesul în zona costieră din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării.

Plajele de pe litoralul românesc, invadate de alge

Plajele de pe litoralul românesc, invadate de alge. Litoralul românesc este umbrit de alge. Reprezentanții de la Apele Române au postat pe pagina de Facebook mai multe imagini și clipuri video cu operațiunile de strângere a algelor de pe plaje. Au intervenit mai multe echipe cu utilaje de curățare a malurilor doar în timpul nopții.

Încă de la începutul sezonului estival au fost ridicate peste 10.000 de tone de alge de pe plajele litoralului românesc. Cele mai afectate stațiuni sunt cele din sud. ”Având în vedere cantitățile mari de alge acumulate în apă, acestea nu pot fi colectate decât atunci când ajung pe țărm. În plus, pentru siguranța și confortul turiștilor, echipele din cadrul SGA Constanța intervin, doar pe timpul nopții, pe toată linia țărmului, de la Năvodari la Vama Veche, cu utilaje specializate. Chiar dacă algele nu sunt dăunătoare sănătății, operațiunile se desfășoară susținut, în fiecare noapte, astfel încât turiștii să resimtă cât mai puțin disconfortul creat de către acestea”, au transmis reprezentanții Apele Române.

Algele sunt naturale și sunt condiționate de mai mulți factori precum conținutul de nutrienți în apă, turbiditate, curenți de fund, furtuni, temperatura apei, starea generală a ecosistemului. De asemenea, o parte din aceștia factori sunt imprevizibili sau depind de alte mecanisme. Specialiștii precizează că prezența algelor aduse de curenți marini la țârmul mării nu este dăunătoare. „Şi algele fac parte dintr-un sistem natural, turiştii trebuie să înţeleagă acest lucru”, a declarat cercetătorul Simion Nicolaev.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: