Redactia.ro
Home » Știri » Ucraina ar fi dispusă să accepte „cerințele fundamentale” ale Kremlinului. Ce spune negociatorul-șef al Rusiei

Ucraina ar fi dispusă să accepte „cerințele fundamentale” ale Kremlinului. Ce spune negociatorul-șef al Rusiei

GALERIE FOTO (4)

Ucraina ar putea accepta „cerințele fundamentale” ale Kremlinului. Anunțul a fost făcut cu puțin timp de urmă de negociatorul-șef al Rusiei în negocierile de pace cu Kievul, relatează Interfax.

Ucraina ar fi dispusă să accepte „cerințele fundamentale” ale Kremlinului

Vladimir Medinski, negociatorul-șef al Rusiei în negocierile de pace cu Kievul, afirmă că Ucraina este dispusă să accepte „cerințele fundamentale” ale Rusiei, relatează Interfax.

„Ucraina și-a declarat disponibilitatea de a îndeplini acele cerințe fundamentale asupra cărora Rusia a insistat în ultimii ani. Dacă aceste obligații sunt îndeplinite, atunci amenințarea creării unui punct de sprijin NATO pe teritoriul ucrainean va fi eliminată”, a declarat miercuri seara Vladimir Medinski la televiziunea Rossiya 24.

Negociatorul-șef al Rusiei a adăugat că Ucraina a formulat aceste teze în scris și le-a prezentat delegației ruse la discuțiile de marți de la Istanbul.

Care sunt cerințele despre care Rusia afirmă că au fost acceptate de Ucraina

* refuzul aderării la NATO, fixarea statutului de neutralitate al Ucrainei;
* renunțarea la arme nucleare, precum și deținerea, achiziționarea și dezvoltarea altor tipuri de arme de distrugere în masă;
* renunțarea la desfășurarea bazelor militare străine și a contingentelor militare;
* obligația de a desfășura exerciții militare cu participarea forțelor armate străine numai de comun acord cu statele garante, inclusiv Rusia;

Oficialii ruși se contrazic în declarații

Declarațiile lui Medinski, negociatorul-șef al Moscovei, vin după ce mai devreme în cursul zilei de miercuri Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, declarase că Rusia nu vede progrese serioase în negocierile de pace cu Ucraina.

El a precizat totuși că „lucrul pozitiv este că partea ucraineană a început cel puțin să formuleze concret și să pună pe hârtie ceea ce își propune”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: