Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » UIMITOR! A supraviețuit după ce i-a trecut un glonț prin creier. Ce i s-a întâmplat după ce s-a recuperat

UIMITOR! A supraviețuit după ce i-a trecut un glonț prin creier. Ce i s-a întâmplat după ce s-a recuperat

glont

Cazul unui bărbat împușcat în cap a revoluționat medicina. Soldat spaniol, care a fost împușcat în cap în timpul războiului civil din Spania, desfășurat de la 17 iulie 1936 până la 1 aprilie 1939, a început să vadă lumea cu susul în jos.

Soldatul a fost împușcat în cap în timpul războiului civil spaniol

Cazul pacientului spaniol a desființat ideea potrivit căreia creierul este alcătuit din regiuni distincte, ducând astfel la dezvoltarea unei noi teorii a dinamicii creierului de către medicul Justo Gonzalo Rodríguez-Leal.

Soldatul a fost împușcat în cap în anul 1938, pe linia frontului din Valencia. Avea 25 de ani. După două săptămâni în comă, el a revenit la conștiință, fără a putea vedea bine la ochiul stâng și cu o vedere slabă în cel drept. Glonțul îi distrusese parțial cortexul cerebral din regiunea parieto-occipitală stângă.

Cu două găuri în craniu, prin care a intrat și a ieșit glonțul, soldatul a avut o recuperare miraculoasă, fără nicio intervenție chirurgicală sau îngrijire specială.

A început să vadă lumea cu susul în jos

În următoarele cinci decenii, Rodríguez-Leal a observat pacientul și a descris o serie de simptome extrem de neobișnuite. De exemplu, soldatul vedea totul de trei ori și culorile păreau să fie „dezlipite” de obiecte. Dar cel mai ciudat lucru era că vedea totul inversat.

Această anomalie s-a extins la simțul sunetului și la cel tactil, care erau procesate de creierul său ca și cum ar fi provenit de pe partea opusă a corpului său. Cu toate acestea, pacientul și-a continuat viața fără probleme.

Într-un interviu acordat El Pais, fiica lui Rodríguez-Leal, Isabel Gonzalo, explică faptul că pacientul – a cărui identitate nu a fost niciodată dezvăluită – a trăit o viață lungă și sănătoasă, decedând la sfârșitul anilor 1990.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: