Redactia.ro
Home » Știri » Ultima discuție pe care a avut-o tânăra cu mama ei înainte să fie ucisă de urs. Declarații sfâșietoare

Ultima discuție pe care a avut-o tânăra cu mama ei înainte să fie ucisă de urs. Declarații sfâșietoare

Maria Diana, o tânără de 19 ani din Iași, a fost victima unei tragedii cumplite marți, 9 iulie 2024, când a fost atacată și ucisă de un urs pe traseul montan Jepii Mici din Bucegi. Iată detalii despre viața și circumstanțele tragice ale morții sale:

Cine era tânăra

Maria Diana era o tânără din localitatea Popricani, județul Iași. Locuia temporar în București, având viză de flotant în Capitală. Era cunoscută pentru pasiunea sa pentru natură și drumeții, fiind o iubitoare a muntelui. De asemenea, era pasionată de fotografie și tocmai absolvise liceul, având toată viața înainte.

Cum s-a produs tragedia

Maria Diana și iubitul ei au decis să facă o drumeție pe Valea Jepilor Mici din Masivul Bucegi, un traseu popular printre turiști și iubitorii de munte. Planul lor inițial era să urce până la cascada Urlătoarea și să petreacă o după-amiază minunată în natură. În timp ce se aflau pe poteca montană, Maria a fost atacată brusc de un urs, care a apucat-o de picior și a târât-o într-o râpă adâncă de 120 de metri.

Mama tinerei a povestit ultima discuție pe care a avut-o cu fiica ei.

„Eram preocupată cu muntele ăsta. Am sunat-o și i-am zis să aibă grijă. Ai grijă, te rog, la urși, ai grijă, te rog. Din câte am aflat de la tatăl ei, că ea nu mi-a zis, că a mai fost odată cu o prietenă și a fost fugărită de un urs”, a mărturisit mama tinerei, conform Antena 3 CNN.

Iubitul tinerei a dat alarma

Iubitul Mariei a fost martorul îngrozit al atacului. A încercat în zadar să alunge ursul prin diverse mijloace, dar fiara a fost extrem de agresivă. Disperat, a sunat la 112 pentru a cere ajutorul autorităților. Salvamontiștii au ajuns rapid la fața locului și au început operațiunile de căutare și salvare.

Intervenția autorităților

Operațiunea de recuperare a trupului neînsuflețit al tinerei a fost extrem de dificilă, din cauza terenului accidentat și a prezenței constante a ursului agresiv, care se afla la doar câțiva metri de cadavru. Pentru a asigura siguranța salvatorilor și a permite recuperarea corpului, autoritățile au decis să împuște ursul.

„Având în vedere faptul că ursul prezenta pericol pentru salvatorii prezenți la fața locului, întrucât a încercat în repetat rânduri să îi atace, echipa de intervenție constituită conform OUG 81/2021, a hotărât împușcarea acestuia, lucru care s-a și realizat”, au transmis jandarmii.

 

 

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: