Redactia.ro
Home » Știri » Ultima imagine cu Alexandru Arșinel în viață. Regretatul actor era slăbit, într-un scaun cu rotile. Aproape că își pierduse zâmbetul

Ultima imagine cu Alexandru Arșinel în viață. Regretatul actor era slăbit, într-un scaun cu rotile. Aproape că își pierduse zâmbetul

GALERIE FOTO (4)

Ultima imagine cu Alexandru Arșinel în viață. Regretatul actor era slăbit, într-un scaun cu rotile și de nerecunoscut. Își pierduse zâmbetul de tot, iar multă lume s-a îngrijorat pentru starea lui de sănătate.

Ultima imagine cu Alexandru Arșinel în viață

Ultimele fotografii cu Alexandru Arșinel în viață. Era destul de slăbit, se afla în scaun cu rotile, iar lumea toată s-a îngrijorat pentru el. Actorul era de nerecunoscut, din cauza problemelor de sănătate cu care s-a confruntat în ultima vreme. În luna iunie, anul acesta, regretatul actor primise ordinul Crucea Bucovinei în locuința din Capitală, în prezența membrilor familiei. Mai multe poze cu maestrul au fost publicate atunci pe pagina de Facebook Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor. Admiratorii lui se arătau foarte îngrijorați de starea de sănătate a actorului, căci acesta era foarte slăbit.

Alexandru Arșinel a primit distincția cu zâmbetul pe buze, chiar dacă era foarte slăbit și în scaun cu rotile. După ce a împlinit 83 de ani, actorul a fost decorat cu Ordinul „Crucea Bucovinei”, cea mai înaltă distincție a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

„Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților o delegație a Arhiepiscopiei condusă de Preacucernicul Părinte Constantin Oprea, consilier cultural, s-a deplasat la București pentru a conferi domnului Alexandru Arșinel, fiu al eparhiei noastre și domnului Vasile Muraru, Director al Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” din București cea mai înaltă distincție eparhială, Ordinul „Crucea Bucovinei”, întrucât aceștia au contribuit major la scena teatrului românesc, televiziune și film, înscriindu-se în panoplia marilor actori români, dar și ca cei care au susținut Biserica prin diferite intervenții ale domniilor lor în public în decursul timpului, „văzând lucrarea plină de râvnă întru promovarea dreptei credințe și cultivarea valorilor neamului strămoșesc și prețuind roadele pe care această lucrare le are în sânul comunității creștine”.

Conferirea ordinului Crucea Bucovinei, maestrului Alexandru Arșinel, a avut loc la reședința din București, în prezența membrilor familiei domniei sale. După citirea gramatei arhiepiscopale, părintele Constantin Oprea a transmis un cuvânt de apreciere și mulțumire din partea Părintelui Arhiepiscop Calinic, iar marele actor, vizibil emoționat, a mulțumit lui Dumnezeu pentru toate darurile primite de-a lungul vieții și pentru distincția acordată.

Maestrul și-a exprimat dorința de a reveni pe meleagurile natale, la casa părintească din Dolhasca, la mormintele strămoșilor săi, precum și la mănăstirea Probota sub streașina căreia a crescut. (…). Teatrul și filmul sunt fenomene de mare anvergură etică și morală și parcurg timpul într-un amplu proces de evoluție care merge în strânsă legătură cu sistemul educațional complex al înnobilării ființei umane.

Au existat multe perioade din istoria omenirii în care teatrul și alte forme de cultură au suferit din pricina realităților sociale dure, dar au fost și timpuri în care monarhi luminați, conducători de state au apreciat și dezvoltat artele. Actorul apare singur în fața spectacolelor, dar contribuie la educarea și formarea ființei umane, el comunică. Arta actorului întotdeauna este un drum. Și cu cât drumul este mai lung de la actor la spectator, cu atât biruința este mai mare. Mulți actori, puțini artiști…”, a fost mesajul transmis atunci de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor.

Alexandru Arșinel a murit la 83 de ani

Alexandru Arşinel a murit pe 29 septembrie, la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti, unde se afla internat de două săptămâni. Maestrul avea probleme de sănătate, care i-au adus treptat sfârșitul. Regretatul actor s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: