Redactia.ro
Home » Știri » Ultimă oră: Două cutremure în doar două zile! Unul cu magnitudinea 6 și celălalt de 5,5. Unde s-au produs seismele

Ultimă oră: Două cutremure în doar două zile! Unul cu magnitudinea 6 și celălalt de 5,5. Unde s-au produs seismele

Ultimă oră: Două cutremure în doar două zile! Unul cu magnitudinea 6 și celălalt de 5,5. Unde s-au produs seismele

Ultimă oră: Două cutremure în doar două zile! Unul cu magnitudinea 6 și celălalt de 5,5. Iată unde s-au produs seismele!

Ultimă oră: Cutremur cu magnitudinea 6 pe scara Richter

Argentina a fost zguduită de un cutremur cu magnitudinea 6, marţi, în regiunea Jujuy, potrivit Centrului Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC), conform unui anunț citat de Reuters. Acest eveniment a generat îngrijorare în rândul locuitorilor și a ridicat întrebări cu privire la pregătirea țării pentru astfel de evenimente naturale.

Cutremurul a avut loc la o adâncime de 238 km (148 de mile) sub suprafața Pământului, ceea ce poate să atenueze efectele devastatoare ale mișcărilor seismice mai puternice. Cu toate acestea, cutremurul nu a trecut neobservat, generând o serie de întrebări cu privire la capacitatea Argentinei de a face față riscurilor seismice, potrivit Reuters

Cutremur după cutremur

Totodată, în urmă cu doar o zi, la 9 octombrie, o altă mișcare tectonică a avut loc în provincia Salta din Argentina, cu o magnitudine de 5,5 pe scara Richter, conform Centrului Seismologic European-Mediteranean. Epicentrul acestui cutremur a fost situat la 66 km sud-est de orașul Embarkacion, care are o populație de aproximativ 24 de mii de oameni. Ceea ce este remarcabil în cazul acestui eveniment seismic este adâncimea la care s-a produs, și anume 545 km sub suprafața Pământului. Acest lucru a contribuit, de asemenea, la limitarea efectelor vizibile ale cutremurului.

Cu toate acestea, vestea bună este că nu s-au raportat victime sau pagube materiale semnificative în urma acestui cutremur. Încă nu se cunosc detaliile referitoare la posibilele victime sau pagube, în urma seismului de astăzi.

Argentina se află pe marginea de vest a Cercului de Foc al Pacificului, o zonă cu activitate seismică intensă. Din acest motiv, cutremurele sunt relativ comune în această țară.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: