Redactia.ro
Home » Homepage » Ultimă oră! Liviu Dragnea a ieșit din închisoare. Cum a fost surprins fostul lider PSD

Ultimă oră! Liviu Dragnea a ieșit din închisoare. Cum a fost surprins fostul lider PSD

Liviu Dragnea

Fostul preşedinte al PSD Liviu Dragnea a părăsit vineri, pentru câteva ore, Penitenciarul Rahova, unde se află încarcerat din mai 2019. Acesta a fost dus la DNA, pentru a i se aduce la cunoştinţă că are calitatea de inculpat în dosarul Tel Drum.

Dragnea a fost adus cu o dubă de la Penitenciarul Rahova. Maşina în care se afla a aşteptat aproape o oră în curtea DNA, după care a fost coborât şi introdus în sediul Direcţiei, transmite Agerpres. Politicianul a fost surprins cu mască pe faţă.

Primul interviu din închisoare

Liviu Dragnea a oferit primul interviu de după gratii. În interviul neautorizat de Administrația Penitenciarelor, care a fost difuzat joi, fostul deputat a spus că știe pentru ce este chemat la DNA, și anume este vorba despre acuzațiile de fraudă cu fonduri europene din dosar.

„Mâine (vineri – n.r.), sunt citat la DNA în dosarul cu Tel Drum, care, brusc, după 3 ani de zile, este pus din nou pe tapet, ce să vezi, cu puţin timp înainte de campania electorală. (…) Să se discute iar despre acest dosar în care, şi dacă mă întrebi de ce sunt acuzat, sincer nu ştiu. Era vorba despre două drumuri făcute cu bani europeni. Am înţeles că ar fi rămas în dosar doar un singur drum, dar nu ştiu, probabil o să văd mâine.

Drumurile există. Practic, eu sunt acuzat că în timpul mandatului meu s-au făcut două drumuri importante pentru judeţul ăla (…). Când am venit preşedinte de consiliu judeţean, acolo nu era niciun drum în firea lui (…) Deci, mâine o să fiu la DNA (…). Pe citaţie scrie că mă cheamă să-mi aducă la cunoştinţă calitatea de inculpat. Între timp, stând aici, probabil că am făcut ceva pe la garaj şi trebuie să fiu inculpat”, a declarat Dragnea în cadrul interviului.

Liviu Dragnea are calitatea de inculpat în dosarul Tel Drum

Alături de Liviu Dragnea, în prezent închis în urma condamnării pentru angajările fictive la DGASPC Teleorman, la DNA vor mai veni, tot vineri, și alți câțiva apropiați de-ai săi.

În dosarul Tel Drum, deschis din 2016, Liviu Dragnea este pus sub acuzare încă din noiembrie 2017 pentru 5 infracțiuni, două de abuz în serviciu, două de fraudă cu fonduri europene și una de constituire de grup infracțional organizat. Prejudiciul se ridică la 27 de milioane de euro.

Loading...