Redactia.ro
Home » Știri » Ultima oră! MAE, anunț despre românii blocați în fâșia Gaza: „Se pot deplasa spre punctul de trecere”

Ultima oră! MAE, anunț despre românii blocați în fâșia Gaza: „Se pot deplasa spre punctul de trecere”

Situația din Israel continuă să fie delicată, iar sute de români încă sunt blocați în zona de conflict. Radu Filip, reprezentantul oficial al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), a furnizat ultimele noutăți cu privire la situația românilor din Fâșia Gaza.

MAE, anunţ de ultimă oră despre românii din Gaza

Radu Filip, reprezentantul oficial al Ministerului Afacerilor Externe, a fost prezent într-o intervenție live la Antena 3 CNN, oferind informații actualizate cu privire la situația românilor din Israel.

„Până în prezent, din cei 350 de cetăţeni români şi membrii de familie pe care îi avem în atenţie, peste 200 de cetăţeni români şi mebrie de familie ne-au solicitat sprijin în vederea evacuării din Fâşia Gaza.

În prezent, aceştia sunt relativ grupaţi. Suntem în contact cu ei în timp real. Situaţia de securitate din teren nu a permis evacuarea lor în condiţii de siguranţă. Se află în apropierea punctului de trecere. Sunt relativ grupaţi şi suntem în contact cu ei 

Din informaţiile pe care le avem noi, ei se pot deplasa spre punctul de trecere. Este important ca toate informaţiile care ajung la ei să fie informaţii verificate.

Au mai existat în mass-media o serie de informaţii cu privire la deschiderea punctelor de trecere, la faptul că ambii cetăţeni străini au reuşit să treacă punctul de trecere, informaţii care nu s-au verificat în teren

Este important ca informaţiile pe care le transmitem lor să fie unele verificate şi conforme cu realitatea din teren.

Celula de criză a MAE şi misiunile diplomatice, oficiile consulare sunt pregătite să sprijine eventuala evacuare în momentul în care condiţiile de securitate şi cele tehnice, din teren, vor permite”, a transmis Radu Filip, purtător de cuvânt al MAE.

Peste 1.300 de persoane au murit de la declanșarea războiului din Israel

Yoav Gallant, ministrul israelian al Apărării, a făcut o promisiune fermă, declarând că războiul împotriva grupurilor teroriste palestiniene din Fâșia Gaza va avea consecințe mortale și va schimba iremediabil situația în sudul Israelului, conform informațiilor furnizate de The Times of Israel. Potrivit acestuia, „va fi un război puternic, va fi un război mortal, va fi un război precis și va fi un război care va schimba situația pentru totdeauna”.

Atacul lansat de către Hamas asupra Israelului săptămâna trecută a avut un bilanț tragic, cu peste 1.300 de persoane decedate. Agenția de știri AFP a întocmit o listă ce include peste 100 de cetățeni străini care au fost confirmați ca fiind decedați, dispăruți sau luați ostatici, pe baza informațiilor furnizate de autoritățile naționale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: