Redactia.ro
Home » Știri » ULTIMĂ ORĂ! Plan Roşu de Intervenţie în judeţul Olt. Un autobuz şi o autoutilitară s-au ciocnit

ULTIMĂ ORĂ! Plan Roşu de Intervenţie în judeţul Olt. Un autobuz şi o autoutilitară s-au ciocnit

ULTIMĂ ORĂ! Plan Roşu de Intervenţie în judeţul Olt. Un autobuz şi o autoutilitară s-au ciocnit

Plan Roşu de Intervenţie în judeţul Olt. Un autobuz şi o autoutilitară s-au ciocnit. Iată detaliile!

Plan Roşu de Intervenţie în judeţul Olt

O zi obișnuită s-a transformat într-un coșmar în județul Olt, după un grav accident rutier în care au fost implicate un autobuz și o autoutilitară. Impactul puternic dintre cele două vehicule a provocat un număr impresionant de persoane implicate în tragedie, ceea ce a determinat autoritățile să activeze Planul Roșu de Intervenție pentru a gestiona eficient situația.

Un autobuz şi o autoutilitară s-au ciocnit

Evenimentul tragic a avut loc în localitatea Recea, iar numărul mare de victime a dus la activarea rapidă a Planului Roșu de Intervenție în județul Olt. Serviciul de Urgență 112 a fost alertat, iar în scurt timp, echipele de intervenție au ajuns la fața locului pentru a acorda asistență medicală și a salva vieți.

Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, la momentul impactului, în cele două vehicule se aflau un număr de 55 de persoane, dintre care 53 erau pasageri în autobuz, iar alte două se aflau în autoutilitară. Din păcate, accidentul a cauzat rănirea a patru persoane, iar una dintre acestea a necesitat transportul de urgență la spital. Femeia implicată în accident a fost prinsă în mașina avariată și a fost extrasă de către echipele specializate. Cu toate acestea, ea a rămas conștientă și cooperantă, deși a suferit multiple traume în urma accidentului.

Eforturile de intervenție au fost susținute de un impresionant dispozitiv de urgență, care a inclus o autospecială de stingere, o autospecială de descarcerare, o autospecială de transport pentru personal și victime multiple, șapte ambulanțe SMURD și cinci ambulanțe din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Olt.

Pe măsură ce operațiunile de salvare au avansat și starea victimelor a fost evaluată, autoritățile au anunțat dezactivarea Planului Roșu de Intervenție în jurul orei 17:06. Cu toate acestea, urmează o investigație amănunțită pentru a stabili cauza exactă a accidentului și pentru a evita tragedii similare în viitor.

Această dramă rutieră din județul Olt reamintește tuturor importanța respectării regulilor de circulație și necesitatea unei atenții sporite la volan pentru a preveni astfel de incidente grave.

„Accident rutier în care au fost implicate un autocar şi o autoutilitară, în localitatea Recea. Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru gestionarea optimă a misiunii de răspuns, la nivelul judeţului Olt a fost activat Planul Roşu de Intervenţie”, a transmis ISU Olt într-un comunicat, potrivit News.ro.
 „Implicate în eveniment 55 de persoane (53 în autocar şi două în autoutilitară), patru persoane au fost asistate la faţa locului şi una a necesitat transport la spital. Femeia transportată la spital a fost încarcerată şi extrasă de echipajele specializate. Este conştientă şi cooperantă, politraumatizată prin accident rutier”, a transmis ISU Olt, conform sursei citate. 
Sursa foto: Arhivă
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: