Redactia.ro
Home » Știri » Ultima ora: Un cutremur cu magnitudinea de 7,4 pe scara Richter a lovit Japonia, generând o avertizare de tsunami și provocând îngrijorări cu privire la starea centralelor nucleare din zonă.

Ultima ora: Un cutremur cu magnitudinea de 7,4 pe scara Richter a lovit Japonia, generând o avertizare de tsunami și provocând îngrijorări cu privire la starea centralelor nucleare din zonă.

În prima zi a anului 2024, Japonia a fost zguduită de un eveniment neașteptat care a creat o situație de urgență. Autoritățile din Tokyo au emis o avertizare de tsunami în urma unui cutremur cu o magnitudine preliminară de 7,6 grade pe scara Richter. Iată ce se știe până în acest moment:

Un puternic cutremur cu o magnitudine preliminară de 7,6 grade pe scara Richter a lovit nord-centrul Japoniei în dimineața zilei de 1 ianuarie 2024. Acest eveniment seismic a fost însoțit de numeroase replici care au afectat regiunile din vestul zonei afectate, potrivit informațiilor disponibile la momentul redactării acestui raport.

Agenția de Meteorologie din Tokyo a emis rapid o avertizare de tsunami pentru zonele de coastă din Ishikawa, Niigata și Toyama, în urma seismului care a avut loc în prima zi a noului an. Valuri cu înălțimea de peste 1 metru au lovit deja coasta orașului Wajima din Ishikawa.

Situația în centralele nucleare din regiune este supravegheată cu atenție

Televiziunea de stat NHK a informat că se verifică eventualele nereguli la centralele nucleare din zona afectată de cutremur și replicile sale, iar una dintre replici a atins o magnitudine de 7,4 grade pe scara Richter. Operatorul de centrale nucleare Tepco efectuează verificări pentru a evalua dacă cutremurul a avut vreun impact asupra instalațiilor sale din regiune. Până în acest moment, nu s-au raportat probleme la centrala nucleară din Kashiwazaki, Niigata.

Pe lângă Japonia, Coreea de Sud a emis avertismente cu privire la posibilitatea creșterii nivelului mării de-a lungul coastei de est, ca urmare a cutremurului din dimineața zilei de 1 ianuarie 2024. Agenția Meteorologică din Tokyo estimează că valuri de până la 5 metri înălțime ar putea ajunge la Noto, în Ishikawa.

Jurnaliștii de la postul de televiziune NHK au avertizat cu privire la pericolul torenților de apă care ar putea atinge înălțimi de până la 5 metri și au îndemnat oamenii să se evacueze cât mai rapid către zone înalte. Situația este în continuă evoluție, iar autoritățile și echipele de intervenție rămân în alertă pentru a face față acestei situații de urgență.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini