Redactia.ro
Home » Știri » Ultimele declarații ale lui Raed Arafat în privința valului 4. Ce îi sfătuiește pe cetățeni

Ultimele declarații ale lui Raed Arafat în privința valului 4. Ce îi sfătuiește pe cetățeni

Raed Arafat

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a făcut noi precizări privind evoluția situației epidemiologice. Acesta le-a transmis cetățenilor câteva sfaturi în cazul în care prezintă simptome ale bolii. Cu ce noutăți a venit Raed Arafat.

Ce îi sfătuiește Raed Arafat pe cetățeni

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a făcut câteva recomandări cetățenilor. Acesta a spus că în cazul în care o persoană manifestă simptome de COVID ar trebui să nu mai meargă la muncă și să se testeze cât de urgent posibil. Raed Arafat a precizat că sunt mulți români care deși au simptome clare ale bolii continuă să meargă la muncă, ba mai mult nici măcar nu merg să se testeze. El precizează că nu este de glumit cu acest virus și că cine are simptome trebuie neapărat să ia legătura cu medicul de familie și să meargă să se testeze.

Vreau să subliniez câteva lucruri: mai mulţi pacienţi ajung târziu, nu vin când apar simptomele şi nu se testează când apar simptomele. Mai mult, în unele unităţi de primiri-urgenţe, după ce s-a făcut anamneza cu pacienţi pozitivi, au aflat că pacienţii care ştiu că sunt simptomatici de câteva zile şi nu s-au testat au mers la locul de muncă, fiind simptomatici. Acest lucru face foarte grea combaterea răspândirii pandemiei.

Apelul nostru către populaţie: dacă eşti simptomatic, nu te duci la lucru, porţi masca tot timpul şi te testezi. Dacă eşti pozitiv, anunţi medicul şi intri în izolare şi dacă e nevoie, bineînţeles, ajungi să fi consultat, pentru că aplicarea tardivă a tratamentului poate să pună viaţa unei persoane în pericol. Aşa că nu este de glumit cu acest virus, cine poate fi pozitiv, cine are simptome să nu meargă la locul de muncă, să se testeze şi să ia legătura cu medicul lui de familie.„, a spus Raed Arafat astăzi după ședința de Guvern.

S-a reintrodus obligativitatea purtării măștiide protecție pe stradă! Unde suntem nevoiți să o purtăm

În cadrul ședinței Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti de miercuri, 8 septembrie, s-au discutat noi restricții. Prefectul capitalei, Alin Stoica a făcut declarații pe marginea acestui subiect. Se pare ca începând cu data de 13 septembrie, cetățenii sunt obligați să poarte mască și pe stradă pe o rază de 50 sau 100 de metri în jurul şcolilor. Conform ultimelor informații în București, incidența cazurilor de COVID pe ultimele 14 zile a depășit 1 la mia de locuitori.

Este necesară măsura, deoarece știm că în jurul școlilor se vor crea aglomerări începând cu data de 13, de când programul va fi fizic. Părinții își aduc și își iau copiii de la școală și întotdeauna se creează aglomerări. Asta înseamnă o probabilitate mai mare de transmitere a virusului și de aceea este necesară această măsură.

Discuţiile acestea sunt de ceva vreme şi sunt pentru a asigura siguranţa şi din punct de vedere sanitar, după momentul la care încep şcolile şi ştim că se vor forma aglomerări în jurul şcolilor. Am avut discuţii despre obligativitatea introducerii purtării măştii pe o rază de 50 de metri sau 100 de metri în jurul școlilor.„, a declarat Alin Stoica înainte de ședință.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: