Redactia.ro
Home » Știri » Ultimul mesaj al lui Ivan Patzaichin. Ce i-a spus fostul mare sportiv unui jurnalist

Ultimul mesaj al lui Ivan Patzaichin. Ce i-a spus fostul mare sportiv unui jurnalist

GALERIE FOTO (4) Ultimul mesaj al lui Ivan Patzaichin.

Ultimul mesaj al lui Ivan Patzaichin. Fostul mare sportiv a sperart până în ultimul moment că se va face bine. În urmă cu câteva zile, Ivan Patzaichin a vorbit cu un jurnalist, transmițând un ultim mesaj presei. Din păcate, canoistul român s-a stins din viață!

Ultimul mesaj al lui Ivan Patzaichin. Ce i-a spus fostul mare sportiv unui jurnalist

Ultimul mesaj al lui Ivan Patzaichin. Lumea sportului românesc este tot mai sărac! Duminică, 5 septembrie, marele canoist român Ivan Patzaichin a părăsit această lume. Fostul mare sportiv s-a stins din viață la vârsta de 71 de ani, fiind răpus de o boală gravă. În urmă cu trei zile, jurnalistul Gabi Safta, de la FRF, a fost ultimul om al presei care a vorbit cu Patzaichin.

Cei doi au vorbit pe 1 august, când marele sportiv și-a cerut scuze pentru că nu a răspuns la telefon, menționând că se află în spital pentru investigații. Ulterior, jurnalistul a revenit cu un mesaj pentru a se asigura că Ivan Patzaichin se simte bine. Gabi Safta a postat pe rețelele de socializare ultima conversație pe care a avut-o cu fostul sportiv. De asemena, jurnalistul a scris și un text emoționant. ”Ca om care iubește sportul până la epuizare, îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că mi-a oferit șansă de a fi prieten cu trei dintre cei mai mari sportivi ai României, Leonard Doroftei, Gica Hagi și Ivan Patzaichin.

Sigur, sunt mulți alti uriași sportivi ai acestei țări. Chiar zilele trecute mă gândeam că Leonard, Gica și Ivan au destule în comun: bunul simț, modestia, bunătatea, sinceritatea, forță și dorință permanentă de a rămâne lângă sport. Pentru a-i ajuta pe cei care veneau din urmă și care încercau să ajungă la nivelul lor.

După fiecare interviu pe care-l realizam cu Ivan, cam odată la două sau trei luni, îmi mulțumea pentru că-l sun. El îmi mulțumea mie…Luna trecuta, după ce l-am sunat de câteva ori și nu-mi răspundea, mi-am permis să-l deranjez cu un mesaj să-l întreb ce se întâmplă Nu se mai întâmplase vreodată să nu-mi răspundă. O făcea chiar dacă era în ședințe. Vorbea în șoaptă, își cerea scuze și mă ruga să aștept că mă suna el.”

Ultimul mesaj al lui Patzaichin pentru presa

Ivan Patzaichin a plecat dintre noi

Ziua de duminică a fost una tristă pentru cei care l-au cunoscut și iubit pe canoistul Ivan Patzaichin. A fost unul dintre cei mai mari campioni pe care i-a avut România, obținând 7 medalii la cele 5 Jocuri Olimpice la care a participat. ”Acesta a fost Ivan. Cel mai mare sportiv român al tuturor timpurilor. Aceasta era propoziția care deschidea interviurile cu Ivan.
Continuam să dau și o explicație în acest sens. Pentru că în balanță am pus performanțele mondiale, dificultatea sportului practicat și sacrificiul de a fi în cantonament 11 luni pe an!!

Mai jos este o mostră a faptului că era un OM imens. Îl sâcâiam cu mesajele și telefoanele pentru a face emisiunea. Trecuseră mai mult de trei luni și mă simțeam incomod fără Ivan. Ultima oară chiar mă întrebă ce să mai vorbim, că nu avea noutăți. Am găsit însă destule subiecte”, a continuat jurnalistul.

Safta a subliniat faptul că sportivul a iubit foarte mult țara în care s-a născut, luptând să o facă mândră de realizările sale. ”A ales România! Chiar și ultima perioadă a vieții a luptat pentru România. Avea un proiect de a face România mai cunoscută în lume și un altul pentru a-i ajuta pe oamenii cu dizabilități. Vă dați seama ce făcea Ivan în fiecare zi??? Pentru ce, pentru că nu candida undeva în politica?! O făcea pentru Romania, pentru el și atât, așa cum rarisim mai găsim alții. Lumea plânge pentru IVAN PATZAICHIN!! Rămas bun, Ivan! Condoleanțe familiei! #IvanPatzaichin”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: