Redactia.ro
Home » Știri » Unde va fi înmormântat Ivan Patzaichin. Fostul mare sportiv s-a stins din viață la 71 de ani

Unde va fi înmormântat Ivan Patzaichin. Fostul mare sportiv s-a stins din viață la 71 de ani

GALERIE FOTO (4) Unde va fi înmormântat Ivan Patzaichin.

Unde va fi înmormântat Ivan Patzaichin. Duminică, 5 septembrie, fostul mare sportiv, Ivan Patzaichin a decedat, în urma unei lupte cu o boală crâncenă. Trupul neînsuflețit al acestuia va fi depus luni, la Clubul Sportiv Dinamo, iar înmormântarea va avea loc la Cimitirul Bellu.

Unde va fi înmormântat Ivan Patzaichin. Fostul mare sportiv s-a stins din viață la 71 de ani

Unde va fi înmormântat Ivan Patzaichin. Duminică, lumea sportului a devastată de anunțul morții lui Ivan Patzaichin. Fostul mare sportiv s-a stins din viață la vârsta de 71 de ani , din cauza unor probleme grave de sănătate. Cel mai mare canoist din România suferea de o boală incurabilă, despre care familia nu dorește să vorbească. Pe pagina de Facebook a fostului sportiv, familia a menționat că dorește discreție. „Ivan a plecat. Și nu se mai întoarce. Familia”.

Trupul neînsuflețit al lui Ivan Patzaichin va fi depus, luni, 6 septembrie, la ora 12.00, la Clubul Sportiv Dinamo, situat pe Șoseaua Ștefan cel Mare din Capitală. Marți sau miercuri, fostul mare canoist al țării, va fi înmormântat la Cimitirul Bellu, în funcție de finalizarea formalităților. „E legendă… un CampiOM s-a transformat în stea. Ivan Patzaichin a plecat dintre noi.”, a scris Comitetul Olimpic și Sportiv Român pe pagina de Facebook.

Ivan Patzaichin a început să practice canoe la Tulcea, iar în cei 17 ani dedicați sportului de performanță a câștigat peste 40 de titluri de campion național și peste 30 de campion balcanic. De asemenea, a fost campion european în 1969 și a câștigat opt medalii de aur, șapte medalii de argint și alte șapte de bronz la Mondiale.

De ce a murit Ivan Patzaichin

Fostul mare sportiv și-a petrecut ultimele 3 luni din viață internat la Spitalul Elias, fiind diagnosticat cu o boală gravă. În ultima lună, starea lui s-a agravat. Conform Playsport, Patzaichin ar fi murit în brațele fiicei sale, Ivona. Familia dorea să-l transfere în Israel sau Turcia, dar, din păcate, organismul său a cedat. În tot acest timp, marele sportiv nu a vrut să vadă pe nimeni și refuza vizitele. De asemenea, Patzaichin nu voia să răspundă la telefon, mărturisind că voia ca lumea să și-l amintească așa cum era.

După moartea acestuia, mai multe personalități sportive și-au exprimat condoleanțele pe rețelele de socializare. Printre acestea s-a numărat și Gică Hagi. „Din păcate, astăzi am primit o veste mult prea tristă. România e mai săracă fără Ivan Patzaichin. România a pierdut una din cele mai mari legende ale sportului, „amiralul flotei românești” și un om deosebit, pe care am avut onoarea și bucuria să îl cunosc. Ivan Patzaichin a fost și va fi mereu un model de cum se construiește succesul: dăruire, voință, profesionalism. Rămas bun, prietene!”, a fost mesajul fostului fotbalist.

Înainte să se stingă din viață, Ivan Patzaichin a transmis un ultim mesaj către mass media. Jurnalistul Gabi Safta a discutat cu el, postând pe Facebook conversația cu acesta. Cei doi au discutat pe 1 august, când Patzaichin și-a cerut scuze că nu a putut răspunde la telefon, spunând că se află în spital pentru investigații.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: