Redactia.ro
Home » Știri » Câți bani primea de la Statul Român campionul Ivan Patzaichin

Câți bani primea de la Statul Român campionul Ivan Patzaichin

Ivan Patzaichin a fost o legendă a sportului în România. Astăzi s-a stins din viață după ce a pierdut lupta cu o boală necruțătoare. Nu mulți știu câți bani primea acesta de la Statul Român. A fost un moment în care acesta a fost umilit de stat. Totul s-a întâmplat în 2011. 

Câți bani primea de la Statul Român Ivan Patzaichin

A fost un moment în care Statul Român a luat decizia ca cei care au câştigat o medalie la Jocurile Olimpice, indiferent de culoarea ei, sau au obţinut locul întâi la Mondiale sau Europene în probele olimpice să primească o rentă de 12.720 de lei. Printre cei care au beneficiat de acești bani s-a numărat și marele Ivan Patzaichin. Într-un interviu mai vechi, Ivan Patzaichin a spus că s-a simțit umilit de Statul Român, mai precis în 2011. Acesta a amărturisit că avea o pensie de 2700 de lei și autoritățile au scăzut-o la 1700 lei brut.

Mi-a scăzut pensia cu jumătate. Luam 27 de milioane și acum mi-a venit 17, brut. Am reușit să fac un liceu, o facultate, a doua facultate, am avansat toate gradele de profesor de sport, am fost antrenor emerit, începând de la sergent major și până la general. La pensie am iesit colonel și, în rezervă, am fost trecut general. Nu m-am gîndit că o să fim umiliți, asta e situația. Adică eu nu cer să mi se mărească pensia, cer să mi se dea exact atâta cât merit.„, declara la acea vreme Ivan Patzaichin.

Ivan Pazaichin a plecat spre cer

Marele campion Ivan Pazaichin s-a stins din viață la doar 71 de ani. Conform ultimelor informații din presă de aproximativ 3 luni, fostul mare sportiv era internat la Spitalul „Elias”. Se pare că Ivan Patzaichin fusese  diagnosticat cu o boală incurabilă. Starea lui s-a agravat în ultima lună, iar astăzi a încetat din viață după ce a pierdut lupta cu boala. Cauza decesului ar fi necruțătoarea boală de cancer pulmonar. Conform ultimelor informații apărute în presă, trupul neînsuflețit al lui Ivan Pazaichin urmează să fie ridicat în cursul zilei de azi de la morga Spitalului Elias din Capitală.

Ivan Patzaichin, 71, cel mai mare sportiv roman din istorie, nu mai este. S-a stins, discret, de boala secolului in aceasta dimineata, la Spitalul Elias. Dumnezeu sa il odihneasca. Voi reveni.„,a  fost mesajul publicat de jurnalistul Dorin Chiotea pe pagina sa de facebook.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: