Redactia.ro
Home » Știri » Un alt medic estetician fals a fost descoperit! Polițiștii au făcut percheziții în București și Constanța

Un alt medic estetician fals a fost descoperit! Polițiștii au făcut percheziții în București și Constanța

Un alt medic estetician fals a fost descoperit
Un nou caz asemănător cu cel al intalianului Matteo Politi a fost descoperit de polițiști. Se pare că de această dată este vorba despre o femeie care ar fi pretins că este medic și a făcut intervenții chirurgicale în domeniul estetic.

Polițiștii au făcut percheziții în București și Constanța

Serviciul Investigații Criminale din Poliția Capitalei s-a sesizat din oficiu că o femeie, care ar pretinde că este medic, face intervenții chirurgicale minim invazive în domeniul estetic. Polițiștii spun că femeia, fără drept de liberă practică pe teritoriul României, cu sprijinul unor alte persoane, ar fi închiriat spații de tip cabinet medical, în care făcea proceduri de microchirurgie estetică. Conform unor surse judiciare, ar fi vorba despre cabinetul „Russian Lips_by Dr.Lana”.

Potrivit Poliției Capitalei, joi, polițiștii, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au făcut percheziții în București și în județul Constanța, într-un dosar vizând infracțiunile de înșelăciune și exercitarea fără drept a unei profesii sau activități, scrie hotnews.ro.

Persoanele vizate de acest dosar vor fi duse la audieri la sediul Serviciului Investigații Criminale din Poliția Capitalei. De asemenea, vor fi audiate mai multe persoane care ar fi fost induse în eroare și astfel au solicitat și au fost supuse unor intervenții de acest tip.

Cine este Matteo Politi, medicul fals care făcea operații estetice

Matteo Politi este un italian acuzat de înșelăciune în formă continuată și simplă și de exercitarea fără drept a profesiei de doctor. Începând din martie până în decembrie 2018, falsul medic ar fi operat 19 paciente, în cadrul clinicii la care lucra din Municipiul București. În aceeași perioadă, bărbatul a indus în eroare nouă persoane cu privire la calitatea sa de medic specialist în chirurgie plastică, pe care le-a operat și a primit, în schimb, sumele de 13.880 de lei și 10.150 de euro.

Totodată, notează organele de urmărire penală, în septembrie 2018, Politi a păcălit alte două persoane, respectiv doi medici, cărora le-a spus că în scurt timp va fi proprietarul unei clinici, deși știa că acest lucru nu se poate întâmpla. Italianul i-a determinat pe cei doi doctori să încheie un contract de prestări servicii cu o firmă, al cărui administrator era, încasând suma de 13.896 de lei. Banii reprezentau chiria pentru trei luni de utilizare a cabinetului din cadrul acelei clinici.

Mai mult, în martie 2018, individul a determinat trei funcţionari de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti, care au falsificat mai multe înscrisuri, atestând în fals că italianul are calitatea de doctor și dreptul de a practica aceasta profesie pe teritoriul României, eliberându-le coduri de parafă în baza unor dosare incomplete.

Acuzațiile nu se termină aici, pentru că procurorii au stabilit că Politi a determinat și funcționat din Ministerul Educației să îi recunoască diploma de licență, pe care o avea de la Universitatea din Priștina, deși documentul acela era fals.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: