Redactia.ro
Home » Sport » Un antrenor celebru s-a sinucis! Era acuzat de agresiune sexuală şi trafic de persoane

Un antrenor celebru s-a sinucis! Era acuzat de agresiune sexuală şi trafic de persoane

gimnastica, abuzuri sexuale, John Geddert, sinucidere,

Fostul antrenor al echipei de gimnastică a SUA, John Geddert s-a sinucis. Cu o zi înainte de a recurge la acest gest fusese pus sub acuzare pentru agresiuni sexual și trafic de persoane. Existau 24 de capete de acuzare.

Fostul antrenor de gimnastică, în vârstă de 63 de ani a avut legături foarte strânse cu medicul Larry Nassar. În 2018, acesta fostul doctor al echipei americane de gimnastică, a primit pedeapsa cu închisoare pe viaţă. Judecătorii l-au găsit vinovat pentru agresiunea sexuală a peste 265 de victime, dar şi pentru pedofilie. John Geddert a recurs joi la gestul disperat după ce s-a decis punerea sa sub sub acuzare pentru agresiuni sexual și trafic de persoane. Trupul neînsuflețit a fost descoperit într-un refugiu al unei autostrăzi din Lansing, a precizat poliţia din Michigan. Antrenorul era acuzat de abuzuri fizice, verbale şi sexuale asupra mai multor tinere care se antrenau la clubul său, Twistars. Faptele pentru care era acuzat au avut loc între 2008 și 2018, an în care a fost suspendat, iar clubul pe care îl deținea a fost închis.
John Geddert a fost antrenorul lotului național al SUA care a câştigat aurul olimpic în 2012. Procurorii spun că antrenorul îi asigura pe părinți că își poate transforma elevele în sportive de nivel mondial. Astfel, acesta a reușit să comită mai multe abuzuri în formă continuată. John Geddert a fost suspendat în 2018, de USA Gymnastics.

Geddert trebuia să se prezinte în fața instanței

Antrenorul ar fi trebuit să meargă în fața instanței, dar a ales să-și pună capăt zilelor. După incident, procurorul general din Michigan a remis un comunicat.

Biroul meu a fost notificat că trupul neînsufleţit al lui John Geddert a fost găsit după-amiază târziu, după ce bărbatul s-a sinucis. Este finalul tragic al unei poveşti tragice pentru toţi cei implicaţi”, a precizat într-un comunicat procurorul general din Michigan, Dana Nessel.

Sarah Klein, prima gimnastă care a dezvăluit abuzurile lui Larry Nassar, a spus despre moartea lui John Geddert că este „o evadare de la justiție”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: