Redactia.ro
Home » Sport » “Mă numeau vacă grasă”! Traumele prin care a trecut fosta gimnastă, Diana Teodoru

“Mă numeau vacă grasă”! Traumele prin care a trecut fosta gimnastă, Diana Teodoru

Diana Teodoru, gimnastica

În ultima perioadă tot mai multe sportive povestesc despre abuzurile la care au fost supuse. Printre ultimele care și-a făcut curaj și a dezvăluit lucruri cutremurătoare este Diana Teodoru, fostă componentă a lotului național.

Diana Teodoru și-a făcut curaj și s-a alăturat „gymnastalliance”. După apariția acestei mișcări din ce în ce mai multe povești cutremurătoare au ieșit la iveală.

„Știu că sunt multe persoane care pot sta lângă mine și pot garanta că acesta este adevărul, dar și altele care vor râde și vor arăta cu degetul spre mine numindu-mă mincinoasă. Dar e OK, sunt obișnuită. Antrenamentele mă făceau de multe ori să plâng. În mare parte a timpului se țipa, nu primeam atenție”, a scris tânăta de 22 de ani pe instagram.

„Mă numeau vacă grasă! S-a dezlănțuit iadul!”

În perioada 2010 și 2014, Diana Teodoru a făcut parte din loturile naționale de junioare și senioare ale României.

„La zece ani am fost selectată în lotul național, locul unde a început totul. M-am antrenat în trei orașe diferite, cu colective de antrenori și staff-uri medicale distincte. La început totul a fost bine și frumos, dar apoi, după câteva luni, s-a dezlănțuit iadul. Unii oameni din sală au început să mă numească vacă grasă, deși aveam doar 29 de kilograme la 12 ani, adăugând că nu sunt în stare să fac ceva și că sunt un nimeni, spunându-i mamei că ar trebuie să fie recunoscătoare că nu mă bat…Trebuie să spun și că dacă aveai un kilogram în plus era de așteptat să nu te mai prezinți la masa de seară. Nu aveam voie cu mâncare sau dulciuri în cameră, mâncam aceleași lucruri timp de săptămâni întregi și primeam ceva dulce doar dacă ne încadram în greutate sau dacă depășeam doar cu 500 de grame”, a mai scris Diana.

Momente crunte când gimnastele se accidentau

„Nimeni nu te credea atunci când spuneai că te doare ceva. Îmi aduc aminte că la un moment dat părinții mei au trebuit să vină cu mașina 450 de km pentru a mă duce la un doctor. M-au ținut în sală, deși aveam o ruptură musculară, am fost aproape să concurez cu un deget rupt. Ultima accidentare a fost la spate, îmi aduc aminte că durerile au început cu patru zile înainte de vacanță și când m-am întors, unul dintre antrenori m-a întrebat cum de mă mai doare. Când am ajuns la doctor mi s-a spus că aveam o vertebră deplasată cu 6 mm”, a mai scris Teodoru.

Regretul Dianei Teodoru!

În anul 2014 calvarul s-a încheiat pentru fosta gimnastă. Părinții au decis să o retragă de la lot. Diana s-a stabilit în Belgia.

„Aceasta este doar o parte din tot ce s-a întâmplat în anii în care am practicat gimnastica și toată lumea trebuie să știe. De ce am fost de acord cu asta? Pentru că de fiecare dată primeam același răspuns: «Îi cunosc pe acești oameni, nu are cum să fie așa, ești o mincinoasă». Desigur, am făcut și multe lucruri rele…Am trișat la antrenamente? Da, de multe ori. Am adus dulciuri pe ascuns? Da. Am fost o gimnastă cu care se lucra ușor? Desigur că nu. Am meritat tot ce mi s-a întâmplat? Nu cred”, a declarat fosta sportivă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: