Redactia.ro
Home » Știri » Un asteroid ar urma să lovească Pământul! Dezvăluirea șocantă făcută de un astrofizician

Un asteroid ar urma să lovească Pământul! Dezvăluirea șocantă făcută de un astrofizician

Un asteroid ar putea lovi pământul, cu o zi înaintea alegerilor din SUA. 

 

Dezvăluirea făcută de un astrofizician

 

Un asteroid ar putea lovi pământul cu o zi înaintea alegerilor din Statele Unite ale Americii, potrivit omului de știință Neil deGrasse Tyson. Asteroidul nu este însă suficient de mare pentru a provoca pagube majore.

Astrofizicianul a spus că roca spațială, cunoscută sub numele de 2018VP1, se îndreaptă spre Pământ cu o viteză de 25.000 de mile pe oră și ar putea lovi planeta în data de 2 noiembrie.

NASA a identificat anterior asteroidul care se declanșează spre Pământ. Însă, a precizat că șansele de a lovi planeta sunt mai mici de 1%, potrivit FoxNews.

Asteroidul care se va apropia de Pământ în această toamnă, la începutul lunii noiembrie, prezintă un risc de 0,41 la sută să lovească planeta, potrivit calculelor făcute de NASA, scrie DIGI24.

Centrul pentru Studiul Corpurilor Apropiate de Pământ (CNEOS), din cadrul Laboratorului de Propulsie Jet (JPL) al NASA, a anunțat că obiectul ceresc ar urma să treacă pe lângă Pământ cu o zi înainte de alegerile prezidențiale din SUA, pe 2 noiembrie, potrivit Independent.

 

Ce spune NASA

 

2018VP1, care a fost identificat prima dată la Observatorul Palomar din California, în urmă cu doi ani, nu este considerat „un obiect cu potenţial periculos” din cauza dimensiunilor sale reduse, corpul ceresc având un diametru de 0,002 kilometri, potrivit NASA.

În luna august, un asteroid cu o lungime de trei până a șase metri a trecut la o distanță de 2.950 de kilometri de Pământ, potrivit agenţiei spaţiale americane NASA.

NASA a mai anunțat că ste vorba despre cel mai apropiat asteroid observat vreodată în deplasare pe lângă planeta noastră.

Agenția spațială a spus că există trei impacturi potențiale, dar, „pe baza a 21 de observații care au cuprins un interval de 12.968 zile”, nu crede că este posibil un impact direct, mai scrie sursa citată. 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: