Redactia.ro
Home » Știri » Un avion MIG 29 a dispărut de pe radar. Echipamentul de salvare al pilotului a fost găsit în mare

Un avion MIG 29 a dispărut de pe radar. Echipamentul de salvare al pilotului a fost găsit în mare

GALERIE FOTO (2) Un avion MIG 29 a dispărut de pe radar.

Un avion MIG 29 a dispărut de pe radar. În urmă cu câteva ore, un avion de luptă MIG-29 al forțelor aeriene din Bulgaria s-a prăbușit în Marea Neagră în timpul exercițiilor militare ”Shabla 21”. Conform presei de la sud de Dunăre, echipamentul de salvare al pilotului a fost găsit în mare.

Un avion MIG 29 a dispărut de pe radar. Echipamentul de salvare al pilotului a fost găsit în mare

Un avion MIG 29 a dispărut de pe radar. Potrivit BNT, un avion de luptă MIG-29 al forțelor aeriene din Bulgaria s-a prăbușit în Marea Neagră. Autoritățile au anunțat că în jurul orei 10.00, s-a găsit vesta de salvare a pilotului. Căutările continuă și la această oră, fiind implicate Marina, Forțele Aeriene, Comandamentul Forțelor Reunite și Poliția de Frontieră.

Georgi Pantayotov, ministrul apărării și premierul interimar, Stefan Yanev, au plecat miercuri dimineață spre locul în care s-a produs tragedia. Conform autorităților, avionul MIG-29 a dispărut brusc de pe radar. ”La operațiunea de căutare și salvare a pilotului participă tot ce avem. Nu avem niciun semn de la el, a dispărut brusc de pe radar. Sunt două fregate în zona accidentului, o navă căutătoare de mine, la bord are un dispozitiv de măsurare a adâncimilor și de căutare a epavei aparatului. Nu a fost localizat încă. Elicoptere ale Forțelor Aeriene și ale Marinei, plus o dronă, sunt implicate”, a declarat ministrul apărării.

Avionul Mig-29 este unul dintre ultimele aparate livrate în Bulgaria de fosta URSS, în 1988-1989, iar durata de viață a acestora expiră în 2029-2030. Panayotov asigură că aparatele sunt foarte bine întreținute. Momentan nu se știe dacă pilotul s-a proiectat. Conform ministrului apărării, aeronava de luptă era singura și efectua o misiune în cadrul exercițiului ”Shabla 2021”, trăgând asupra unei ținte. În urma acestui incident, exercițiul a fost suspendat. Potrivit informațiilor, exercițiul militar a început după miezul nopții de marți spre miercuri, în colaborare cu aviația americană și sârbă.

Cine pilota avionul Mig-29

Potrivit presei locale, maiorul bulgar Valentin Terziev, de 47 de ani, era pilotul avionului de luptă de fabricație rusească Mig-29 dispărut în Marea Neagră. Valentin Terziev este unul dintre cei mai experimentați piloți ai aerului din baza Graf Ignatievo. Acesta a căzut în mare cu avionul său de luptă miercuri dimineață, nefiind însoțit de o altă aeronavă în acel moment. Pilotul primise permisiunea de a trage într-o țintă constituită dintr-o parașută luminoasă, unul dintre cele mai dificile exerciții din cauză că există riscul pierderii orientării. Cu toate astea, se pare că pilotul era experimentat în a gestiona problemele dificile. Colegii săi susțin că accidentul aviatic nu a fost cauzat de o eroare a pilotului.

Pilotul avionului Mig 29 disparut in Marea Neagra

Avioanele de tip Mig-29 livrate de URSS în țările estice au un lung istoric de incidente, inclusiv în România, Ultima prăbușire în țara noastră a avut loc în luna aprilie a acestui an, când un Mig-21 LanceR care făcea zbor de instrucție a căzut în județul Mureș, pilotul reușind să se catapulteze. Potrivit Ministerului Apărării Naționale, aeronava MiG 21 LanceR de la Baza 71 Aeriană Cîmpia Turzii făcea un zbor de instrucție.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: