Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Un bărbat care a fost înghițit de o balenă a supraviețuit miraculos: „Simţeam cum mă strânge”

Un bărbat care a fost înghițit de o balenă a supraviețuit miraculos: „Simţeam cum mă strânge”

Michael Packard este un scafandru comercial autorizat pentru homari. Într-o vineri dimineață din iunie, a făcut scufundări lângă plaja Herring Cove pentru a doua excursie a zilei. Bărbatul în vârstă de 56 de ani se afla la aproximativ 10 metri în adâncuri când s-a întâmplat ceva cu adevărat înfricoșător și neașteptat.

Împărtășindu-și experiența după ce tocmai a fost eliberat de la Spitalul Cape Cod din Hyannis, Packard a spus:

„Deodată, am simțit acestă împingere uriașă, iar mai apoi am văzut totul complet negru. Simțeam că mă mișc și simțeam cum mă strângea balena cu mușchii din gură.”

Experiența lui pare că ar putea fi o scenă dintr-un film de acțiune. A avut noroc pentru că era o balenă cu cocoașă și nu un mare rechin alb.

„Eram complet înăuntru; era complet negru. M-am gândit în sinea mea: „Nu am cum să ies de aici. Am terminat, am murit.” Tot ce îmi venea în minte erau băieții mei – au 12 și 15 ani, a declarat scafandrul conform jumblejoy.”

Balenele cu cocoașă sunt cunoscute ca „giganți blânzi”. De obicei, nu le place să mănânce oameni.

Packard spune că a stat în interiorul balenei timp de 30 până la 40 de secunde. A început să lupte cât a putut pentru a supraviețui. Deși părea că lupta lui luase sfârșit, balena a ieșit până la urmă la suprafață. Packard a fost norocos că nu a fost rănit grav în timpul acestei încercări. S-a ales doar cu mici tăieturi și vânătăi, nimic grav.

„Am văzut lumină și a început să-și arunce capul dintr-o parte în alta, iar următorul lucru pe care l-am știut a fost că sunt afară (în apă).”

Scafandrul s-a întors în adâncuri imediat ce și-a revenit

Ca scafandru competent, Packard știa exact ce face. Chiar dacă era înfricoșător, era conștient de faptul că balenele cu cocoașă nu sunt dăunătoare oamenilor sau altor vieți marine. Acea experiență nu l-a împiedicat să se întoarcă la apă. De îndată ce s-a făcut bine, a vrut să se întoarcă din nou la scufundări, a mai scris sursa citată anterior.

Dr. Iain Ker, un expert în balene care le studiază de mulți ani, crede că probabil balena a fost la fel de alarmată ca și Packard. El a adăugat că Packard și alți scafandri frecventează zona pentru că este plină de viață marina.

„Sunt în această afacere de 30 de ani. Și este a doua oară când aud că se întâmplă asta.”, a explicat biologul marin. „Este o zonă foarte productivă. Practic, sa întâmplat să fie în locul nepotrivit la momentul nepotrivit.”

Chiar dacă aceasta este o situație înfricoșătoare, Packard a trecut prin mult mai rău. Curentul puternic care l-a scos în mare și l-a făcut să calce pe apă ore întregi înainte de a fi salvat s-a dovedit a fi un lucru bun pentru el.

Nu este prima dată când a sfidat moartea

Aflat în vacanță în Costa Rica, în urmă cu 10 ani, avionul său a trebuit să aterizeze de urgență. Astfel, s-a văzut nevoit să petreacă două nopți în pădure. Aceasta este doar o altă poveste grozavă pe care Packard a putut-o spune tuturor pentru că a supraviețuit.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: