Redactia.ro
Home » Știri » Un bărbat de 73 de ani a murit în timpul turbulențelor de la bordul unui avion Boeing. Plecase cu soția în vacanță

Un bărbat de 73 de ani a murit în timpul turbulențelor de la bordul unui avion Boeing. Plecase cu soția în vacanță

Bărbatul care a murit în timpul turbulențelor de la bordul unui avion. Sursă foto: Facebook

Marți, 211 pasageri aflați la bordul unei aeronave Singapore Airlines au trăit clipe de coșmar după ce zborul cu destinația Singapore a fost afectat de turbulențe deosebit de puternice. Incidentul a avut loc la bordul unui avion Boeing 777-300ER și a avut consecințe tragice: Geoffrey Kitchen, un pasager britanic în vârstă de 73 de ani, și-a pierdut viața, iar alte 53 de persoane au fost rănite, dintre care 7 se află în stare gravă.

Piloții au declarat stare de urgență și au decis să devieze zborul

Aeronava a decolat fără probleme de pe aeroportul Heathrow din Marea Britanie cu destinația Singapore. Totul părea să decurgă normal până când, după aproximativ 10 ore de zbor, în timp ce pasagerii serveau masa, avionul a fost lovit de turbulențe severe deasupra bazinului Irrawaddy din Myanmar. Piloții au declarat stare de urgență și au decis să devieze zborul spre Bangkok, unde aeronava a aterizat de urgență la ora locală 15:45.

În momentul în care avionul a fost lovit de turbulențe, majoritatea pasagerilor nu aveau centurile de siguranță puse. Avionul a pierdut brusc 1.800 de metri altitudine în doar 3 minute. Zeci de ambulanțe au așteptat la sol pentru a prelua răniții imediat după aterizare.

Geoffrey Kitchen, conform autorităților thailandeze citate de Daily Mail, a murit probabil în urma unui atac de cord. Bărbatul călătorea împreună cu soția sa, Linda, care a fost internată la un spital din Bangkok. Cei doi se aflau într-o vacanță de șase săptămâni în Asia de Sud-Est.

Reacții și mărturii ale pasagerilor

Pasagerii au descris momentele de groază trăite în timpul incidentului. Andrew Davis, un alt pasager britanic, a povestit că „Lucrurile zburau peste tot. Eu eram acoperit în cafea. Au fost turbulențe incredibil de puternice”. Acesta a scăpat doar cu răni ușoare.

Șeful Singapore Airlines, Goh Choon Phong, și-a cerut scuze miercuri dimineață pentru „experiența traumatizantă” și a transmis condoleanțe familiei lui Geoffrey Kitchen. El a mai menționat că compania aeriană cooperează pe deplin cu autoritățile relevante în cadrul investigațiilor.

Turbulențele sunt adesea cauzate de aeronave care zboară prin nori, dar pot apărea și din senin, fără a fi vizibile pe radarul meteo. „Rănirile cauzate de turbulențe severe sunt relativ rare”, a declarat expertul în aviație John Strickland pentru BBC. Purtarea centurii de siguranță ar putea face diferența dintre viață și moarte în astfel de cazuri, subliniază specialiștii.

Compania Boeing a fost implicată în mai multe incidente șocante în acest an. Pe 5 ianuarie, ușa unei aeronave Boeing 737 Max, operată de Alaska Airlines, s-a desprins în timpul zborului, la 5.000 de metri altitudine, din cauza lipsei unor șuruburi. Pe 18 ianuarie, un zbor cargo al unui Boeing 747 a rămas fără motor în timpul decolării din Miami, forțându-l pe pilot să aterizeze de urgență. În martie, un Boeing 777 a aterizat de urgență în Los Angeles după ce a pierdut pneul de pe una dintre roți în timpul decolării. La bord se aflau 249 de persoane.

Incident pe Aeroportul „Henri Coandă”

Într-un alt incident recent, un avion al companiei Turkish Airlines s-a aliniat incorect pe pista de decolare a aeroportului „Henri Coandă” și a distrus mai multe balize. Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (AIAS) a raportat că aeronava Airbus avea la bord 258 de pasageri și 10 membri ai echipajului și executa zborul comercial TK1046 pe ruta București-Istanbul. În timpul controlului stării pistei, s-a constatat distrugerea a 10 balize marginale și a unui panou de informare.

Geoffrey Kitchen și-a pierdut viața într-un mod tragic, iar experiențele trăite de cei 211 pasageri vor rămâne în memoria lor pentru mult timp. Compania Singapore Airlines, împreună cu autoritățile relevante, investighează circumstanțele incidentului pentru a preveni astfel de tragedii în viitor. În același timp, incidentele recente care implică avioane Boeing ridică semne de întrebare cu privire la siguranța anumitor modele și la măsurile de întreținere și verificare a aeronavelor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: