Redactia.ro
Home » Știri » Un bărbat din Olt a rămas fără cuvinte atunci când a descoperit un obiect straniu în grădina sa. A chemat imediat polițiștii

Un bărbat din Olt a rămas fără cuvinte atunci când a descoperit un obiect straniu în grădina sa. A chemat imediat polițiștii

GALERIE FOTO (2) gradina

O grenadă ce ar putea proveni din Al Doilea Război Mondial a fost descoperită în grădina unui localnic din comuna Coteana, judeţul Olt. Bărbatul îşi muncea recolta când a descoperit elementul de muniţie, ridicând probleme de securitate pentru el și pentru comunitatea în care trăiește.

Descoperire inedită în grădina unui localnic din Olt

În grădina unei gospodării din comuna Coteana a fost descoperită, vineri, o grenadă defensivă posibil provenită din Al Doilea Război Mondial, conform informațiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, Alin Băsășteanu. Un rezident al comunei Coteana a descoperit elementul de muniție în timp ce efectua lucrări agricole în grădina sa. După descoperire, el a alertat pompierii, care s-au prezentat la fața locului pentru a prelua grenada în vederea distrugerii acesteia.

grenada
Ce a desciperit bărbatul în grădină

„Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Matei Basarab” al judeţului Olt a executat vineri, 21 aprilie, o misiune pentru asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată. Pe timpul executării unor lucrări agricole, un cetăţean a descoperit un element de muniţie. Specialiştii pirotehnicieni au identificat, ridicat, transportat şi depozitat, în vederea distrugerii, un corp de grenadă defensivă, provenită, cel mai probabil, din al Doilea Război Mondial”, a relatat Alin Băsășteanu.

Cum trebuie să acționăm dacă găsim un astfel de obiect

În primul rând, dacă descoperiți un astfel de obiect neexplodat, este important să anunțați imediat autoritățile. Acestea vor lua măsurile adecvate pentru a prelua obiectul și a-l distrugere într-un mod sigur. În cazul grenadei descoperite în Coteana, pompierii au fost alertați și s-au deplasat la fața locului pentru a prelua obiectul.

În plus, este important să nu încercați să mișcați sau să manipulați obiectul neexplodat, deoarece există riscul să fie activ și să provoace o explozie. De asemenea, este recomandat ca membrii comunității să fie instruiți cu privire la pericolele reprezentate de astfel de obiecte și să fie învățați să acționeze în mod corespunzător în cazul în care descoperă astfel de obiecte.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: