Redactia.ro
Home » Știri » Un bărbat paralizat de peste 10 ani merge din nou! După un tragic accident de motocicletă nici nu visa la acest progres medical VIDEO

Un bărbat paralizat de peste 10 ani merge din nou! După un tragic accident de motocicletă nici nu visa la acest progres medical VIDEO

Un bărbatul paralizat de peste 10 ani merge din nou! După un tragic accident de motocicletă nici nu visa la acest progres medical VIDEO

Un bărbatul paralizat de peste 10 ani merge din nou! După un tragic accident de motocicletă nici nu visa la acest progres medical. Iată detaliile!

Un bărbat paralizat de peste 10 ani merge din nou

Cercetătorii de la Institutul Federal de Tehnologie din Lausanne, Elveția, au reușit să dezvolte un dispozitiv medical care a ajutat un bărbat paralizat să meargă din nou în mod natural, la peste zece ani de la un accident grav care l-a afectat.

Dr. Grégoire Courtine și colegii săi au creat și implantat o „interfață creier-măduvă spinării” care creează o legătură neurologică directă între creier și măduva spinării. Implanturile din creier urmăresc intențiile de mișcare, care sunt transferate fără fir către o unitate de procesare pe care o persoană o poartă extern, asemănătoare unui rucsac. Intențiile sunt traduse în comenzi pe care unitatea de procesare le trimite printr-un al doilea implant pentru a stimula mușchii, potrivit CNN.

Gert-Jan Oskam, în vârstă de 40 de ani, a rămas paralizat după un accident de motocicletă în China acum mai bine de zece ani. Picioarele, brațele și trunchiul lui erau afectate.

„Dorința mea a fost să pot merge din nou și am crezut că este posibil”, a spus Oskam într-o conferință de presă, potrivit sursei citate. 

„Am încercat multe lucruri înainte și acum trebuie să învăț să merg din nou normal, natural, pentru că așa funcționează sistemul”, a mai spus el. 

Oskam a declarat că poate merge cel puțin 100 de metri, în funcție de zi, și poate sta în picioare fără să folosească mâinile timp de câteva minute. A spus că este util în viața de zi cu zi, cum ar fi atunci când a trebuit să picteze ceva recent, dar nu a avut pe cineva să-l ajute, așa că a stat în picioare și a făcut-o singur.

 

Stimularea sistemului nervos central

Cercetările anterioare au arătat că impulsurile electrice direcționate pot stimula zonele piciorului necesare pentru mers, dar această nouă tehnologie permite mișcări mai fluide și adaptări mai bune la terenul în schimbare, deoarece reconectează două regiuni ale sistemului nervos central care au fost întrerupte din cauza unei leziuni a măduvei spinării, conform cercetătorilor.

Oskam fusese deja implantat cu dispozitive de stimulare anterior, dar trebuia să facă o mișcare pentru a declanșa stimularea.

„Acum pot face pur și simplu ceea ce doresc și, atunci când decid să fac un pas, stimularea va începe”, a mai spus el.

Courtine a declarat că această stimulare este diferită deoarece Oskam are „control total asupra parametrului de stimulare, ceea ce înseamnă că poate opri, poate merge, poate urca scări”.

După intervențiile chirurgicale pentru implantarea dispozitivelor, canalele de comunicare neurologică s-au stabilit rapid. Oskam a făcut pași în prima zi de antrenament.

Și conexiunea a rămas fiabilă timp de mai mult de un an, inclusiv în timpul petrecut acasă de Oskam. Mersul independent cu ajutorul „podului digital” l-a ajutat, de asemenea, să-și recapete suficientă putere pentru a face câțiva pași chiar și atunci când acesta este oprit.

Oskam a fost primul participant la acest studiu, dar cercetătorii sunt optimiști în privința posibilităților viitoare. Această cercetare validează posibilitatea de a re-crea o legătură neurologică între creier și măduva spinării, iar conexiunea se realizează rapid. Extinderea domeniului acestei conexiuni ar putea ajuta, de asemenea, persoanele care suferă de paralizie a brațelor și mâinilor sau care au suferit un accident vascular cerebral. Cu toate acestea, cercetătorii ar dori să reducă dimensiunea sistemului pentru a-l face mai portabil.

„Conceptul unui pod digital între creier și măduva spinării prefigurează o nouă eră în tratamentul deficiențelor motorii cauzate de afecțiuni neurologice”, au scris cercetătorii, conform sursei citate. 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: