Redactia.ro
Home » Știri » Un bătrân din Alba a trăit șocul vieții. Bărbatul a aflat că are de plătit o sumă enormă la curent

Un bătrân din Alba a trăit șocul vieții. Bărbatul a aflat că are de plătit o sumă enormă la curent

Un bătrân din Alba a trăit șocul vieții.

Un bătrân din Alba a trăit șocul vieții. În ultima perioadă, facturile la curent le-au făcut surprize mari consumatorilor. Este și cazul unui bătrân din Alba, care a avut parte un șoc. Acesta a aflat că are de plătit la gaze 150 de mii de euro. Cum e posibil?

Un bătrân din Alba a trăit șocul vieții. Bărbatul a aflat că are de plătit o sumă enormă la curent

Un bătrân din Alba a trăit șocul vieții. Mai multe persoane au avut parte de surprize uriașe când au primit factura de curent. Recent, un bărbat din Alba a aflat că are de plătit o factură la gaze de 30 de ori mai mare decât de obicei. Andrei Ion este un pensionar care a rămas șocat când a primit factura de la gaze.

Potrivit Observator.ro, bărbatul se afla la sediul unui furnizor de gaze și energie electrică pentru a depune o reclamție. Conform bătrânului, are de plătit suma de 150 de mii de euro. „Vorbesc singur. M-am uitat, nu-mi venea sa cred. Plăteam 12 lei, 13 lei, 14 lei, plăteam gazele pe lună şi acum să vină 410 lei. Nu am bani. Pe 15 vine pensia. De unde să iau bani? Să mă duc să bag mâna în buzunar la cineva?”, a spus barbatul.

Mai mulți români se află în aceeași situație. Unei femei i s-a dublat factura la energie electrică la magazinul alimentar pe care îl deține în Sectorul 1 al Capitalei. ”Aceeași consumatori pe care i-am avut în iunie, i-am avut și în iulie. În iunie am plătit 1160, în iulie 2000 aproape. Mi se pare o mare bătaie de joc.”

Aceasă situație jalnică o recunoaște și vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei. „Dacă acum doresc să semnez un nou contract de la 1 octombrie, șansele să am un preț dublu sunt mari”, a spus Zoltan Nagy-Bege.

Un alt consumator a primit o factură de 739 de mii de lei la curent pentru un apartament în care nu locuiește nimeni. În ultimul an, gazele s-au scumpit cu 20 de procente, iar pentru facturile duble sau cu prețurile umflate de zeci de ori, autoritățile caută explicații. „E aproape normal ca această evoluție a prețurilor din piață engros să se reflecte și în prețurile consumatorilor finali”, a mai spus vicepresedintele ANRE.

Ce spun experții în energie

Experții în energie susțin că oamenii nu trebuie să dea vina pe situația internațională. „Apare un soi de psihoză în furnizori pe lanțul gazelor, de creștere a prețului. Au crescut prețurile, repede să creștem și noi. E un lucru care trebuie temperat”, a declarat Ionut Purica, expert energie.

Momentan, autoritățile nu au rezolvat nimic, iar oamenii care primesc facturi enorme la curent sunt buni de plată. În prezent există câteva controale la furnizorii de gaze și energie electrică, dar și promisiunea că, în cazul în care cineva va încălca legea, vor fi sancționări cu un procent de până la 10% din cifra de afaceri. Până atunci, oamenii nu au ce face, iar iarna se anunță una grea, ceea ce înseamnă că prețul la gaze va fi unul extrem de mare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: