Redactia.ro
Home » Știri » Un britanic care a luptat alături de Regimentul Azov face dezvăluiri despre soldații din unitatea care a stârnit revoltă în lume

Un britanic care a luptat alături de Regimentul Azov face dezvăluiri despre soldații din unitatea care a stârnit revoltă în lume

Un bărbat britanic care a fost la luptă în ultimele două luni alături de o controversată unitate paramilitară din Ucraina a făcut dezvăluiri legate de colegii săi ucraineni, alături de care luptă împotriva soldaților ruși. 

Dezvăluiri din Regimentul Azov

Mark Ayres este cel ce s-a alăturat Regimentului Azov, apărut în 2014 ca „o organizație militară de extremă dreaptă și a fost folosit de președintele rus Vladimir Putin ca motiv de invazie, pentru a „denazifica” Ucraina”, potrivit Pro TV.

Acum se află la Kiev, unde așteaptă să semneze un contract cu armata ucraineană înainte de a lua parte la activitățile militare pe care le vor îndeplini ulterior. Acesta semnează acest contract, deoarece au fost raportați mulți britanici capturați de către armata rusească.

Mark Ayres este veteran de război, are 47 de ani și susține că luptătorii Azov pe care i-a întâlnit nu sunt cum crede majoritatea lumii, „monștri sau psihopați”. Acesta subliniază și faptul că unul dintre colegii săi este un ucrainean evreu, conform „Sky News”, relatat de Pro TV.

Ayres a motivat decizia de a lupta alături de Azov: „Moldova ar fi fost următoarea și apoi alte câteva țări”

Veteranul britanic de război a ajuns în Ucraina la începutul lunii martie a acestui an, deși nu avea legături cu țara est europeană. Acesta a ales să ajute Regimentul Azov în apărarea orașului Bucha, terorizat de către ruși, în apropierea capitalei Kiev.

Acesta a povestit ,potrivit aceleași surse, că a fost în cariera sa militară inclusiv în Siria și a lupta împotriva grupării teroriste „Statul Islamic”. Acesta a mai spus că nu are „nicio problemă” cu a petrece următorul an și jumătate în Ucraina, în ciuda faptului că are un fiu adolescent în Marea Britanie.

„Dacă operațiunea lui Putin mergea conform planului, Moldova ar fi fost următoarea și apoi ar fi pus ochii pe alte câteva țări și apoi pe NATO, cine știe,” a spus el, motivându-și decizia de a lupta împotriva forțelor ruse.

Acesta a mai adăugat că a avut mici rezerve în privința apartenenței la controversatul Regiment Azov de care nu auzise lucruri mărețe.

„Nu sunt monștrii și psihopații care îmi imaginam că sunt neo-naziștii”

„Am nimerit în unitatea Azov din întâmplare. Ar fi fost ultima mea alegere de unitate la care să merg, dar mă bucur că am făcut asta. Probabil că există câțiva psihopați în batalion, dar nu am întâlnit niciunul deocamdată,” a dezvăluit Ayres.

„Nu sunt monștrii și psihopații care îmi imaginam că sunt neo-naziștii. Adică nu sunt deloc așa. Mulți dintre ei sunt băieți decenți, cu puncte de vedere stupide. I-am spus amicului meu: ‘Nu înțeleg cum poți spune că ești un neo-nazist când ești un tip al naibii de decent’. Și el a răspus: ‘Ei, nu sunt chiar așa’,” a mai spus el.

Membrii Regimentului Azov par să facă parte din grupare din dorința de apartenență

Acesta a adăugat că membrii Regimentului Azov „par să facă parte din grupare deoarece sunt prinși de dorința de apartenență, numind situația „atât de stupidă”, în ciuda propriei sale apartenențe la unitatea militară”, potrivit aceleași surse. 

El mai crede că „unitatea lui nu mai dorește voluntari din Vest care nu au experiență militară: Nu vor oameni care vin și sunt antrenați și echipați și apoi dispar. Cred că am avut un bărbat care a tras cu o rachetă antitanc în camera lui și s-a nenorocit.”

Ce este Regimentul Azov

„Regimentul Azov a fost fondat în 2014 de activişti de extremă dreapta înainte de a fi fost integrat în forţele regulate, regimentul ucrainean Azov s-a impus ca unul dintre cei mai înverşunaţi adversari ai forţelor ruse care au declanşat ofensiva militară împotriva Ucrainei la 24 februarie, aminteşte AFP.

Membrii săi, împreună cu alţi combatanţi ucraineni, au refuzat să depună armele în portul asediat Mariupol (sud-est), unde ultimii apărători ai oraşului s-au retras în uzina metalurgică Azovstal împotriva căreia forţele Moscovei au lansat marţi asaltul.

Eroi pentru mulţi ucraineni, membrii Azov sunt în schimb prezentaţi de Rusia drept “fascişti” şi “nazişti” care comit abuzuri”, explică sursa.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: