Redactia.ro
Home » Știri » Un câine, premiat la Festivalul de la Cannes! Patron, câinele genist din Ucraina, a primit acest titlu pentru pentru munca sa din timpul războiului

Un câine, premiat la Festivalul de la Cannes! Patron, câinele genist din Ucraina, a primit acest titlu pentru pentru munca sa din timpul războiului

Patron, celebrul cățel ucrainean, a fost premiat la Festivalul de la Cannes 2022. Munca sa din timpul războiului i-a adus succesul. Palm Dog-manitarian” este premiul câștigat de cățel. Acest premiu recunoaște conexiunea dintre umanitate și câini. În semn de mulțumire, stăpânul lui Patron, Mykhailo Iliev, a spus: „Ne-ar fi plăcut ca Patron să poată vizita Cannes, însă are multă treabă de făcut aici”.

Patron, decorat de președintele Zelenski

De la începutul invaziei în Ucraina, Patron a adulmecat sute de mine. De asemenea, pe lână premiul de la Cannes, el a fost decorat și de președintele ucrainean Volodimir Zelenski. Patron a fost numit erou national și simbol al patriotismului ucrainean. El este un Jack Russell terrier, o rasă care are instincte puternice de vânătoare și este des folosită pentru detecție.

De asemenea, Patron a devenit în foarte scurt timp un simbol canin al patriotismului ucrainean. Și pe plan internațional el este o figură celebră, tocmai de la invazia rusă din Ucraina. Asta, pentru modul în care i-a ajutat pe geniști să depisteze bombele în orașul Cernihiv, din nordul țării. Câinele este creditat cu descoperirea a peste 200 de explozibili. El face parte dintr-o echipă de pirotehniști care lucrează pentru Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență, scrie Reuters.

Președintele Zelenski i-a înmânat lui Patron și stăpânului său, maiorul Mihailo Iliev de la Serviciul de Protecție Civilă, premiul de stat „Pentru servicii devotate” cu ocazia unei întâlniri pe care a avut-o cu premierul canadian Justin Trudeau. Prezența înaltului oaspete canadian a avut o semnificație în acest sens. Asta, pentru că echipa de geniști de la Cernihiv a folosit tehnologie canadiană în activitatea sa, precizează CNN.

„Astăzi, vreau să îi premiez pe acei eroi ucraineni care curăță deja pământul nostru de mine. Și, împreună cu eroii noștri, avem acest minunat mic genist – Patron – care nu numai că ajută la neutralizarea explozibililor, dar îi și învăță pe copiii noștri regulile de siguranță necesare în zonele unde există o amenințare a minelor”, a declarat Zelenski.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: