Redactia.ro
Home » Știri » Un cerșetor român a devenit erou în Franța pentru a doua oară! ”Să fim mândri că avem astfel de oameni”

Un cerșetor român a devenit erou în Franța pentru a doua oară! ”Să fim mândri că avem astfel de oameni”

Un cerșetor român a devenit erou în Franța pentru a doua oară! ”Să fim mândri că avem astfel de oameni”

Un cerșetor român a devenit erou în Franța pentru a doua oară! Bărbatul a ajuns pe coperțile ziarelor din orașul Nisa, pe Costa de Azur. 

Un cerșetor român a devenit erou în Franța pentru a doua oară

Ion-Nelu Gioroiu a devenit un adevărat fenomen la Nisa, iar francezii au rămas impresionaţi de dărnicia şi de tăria sa de caracter. Românul i-a cucerit pe francezi în toamna anului trecut, în octombrie, după ce şi-a donat economiile pentru oamenii rămaşi fără adăpost din cauza inundaţiilor din Alpes-Maritimes.

Bărbatul a apelat la o fundație pentru a dona 150 de euro, bani pe care reuşise să-i economisească după ce a vândut mai multe reviste, deși el însuși dormea în stradă și nu avea niciun adăpost. Membrii asociaţiei Solidarité 06 au făcut totul public, fiind impresionaţi de gestul său, informează cunoscuta publicaţie Paris Match.

Ion-Nelu Gioroiu a fost recompensat pentru gestul său şi a primit locul de muncă pe care îl visa, la Nisa, dar şi un apartament în care să aibă unde să-şi pună capul jos liniştit. Însă nu au trecut mai mult de două luni şi nobleţea românului a ieşit din nou la iveală.

Deseori vorbim / scriem despre « oamenii mari », care fac « lucruri mari ». Azi dimineața însă, în revista presei a lui…

Publicată de Luca Niculescu pe Miercuri, 17 martie 2021

Amabasadorul României în Franța l-a felicitat personal

Ultimul său gest le-a reamintit francezilor, care îl respectau deja enorm, ce fel de om este. Din nou el a ajuns pe coperţile ziarelor, iar povestea sa a fost făcută publică de ambsadorul României în Franţa, Luca Niculescu.

”Deseori vorbim / scriem despre « oamenii mari », care fac « lucruri mari ». Azi dimineaţa însă, în revista presei a lui Claude Askolovitch pe France Inter, mi-a atras atenţia un articol din Nice-Matin despre un compatriot. Jojo e român, stă la Nisa şi până de curând locuia pe străzi, era ceea ce se numeşte în franceză un Sans Domicile Fixe (SDF).

În toamna anului trecut, o furtună puternică loveşte Coasta de Azur, furtuna Alex. Mai mulţi oameni îşi pierd viaţa, sate şi oraşe sunt inundate, sute de mii de case rămân fară electricitate. Se naşte un elan de solidaritate,  la care participă şi Jojo. Din minusculele lui economii donează 150 de euro pentru sinistraţi. Gestul e remarcat de cineva, ajunge în presa locală, primarul îl apreciază şi îi oferă lui Jojo de lucru ; agent de curăţenie al oraşului.

Un final frumos…dar povestea continuă : ieri după amiaza, Jojo vede că un hoţ tocmai furase telefonul unei doamne, care era atentă la un bebeluş de câteva luni.   Nu ezită, fuge după hoţ, îl prinde, şi după o scurta încăierare, recuperează telefonul. Îl restituie doamnei şi pleacă. Dar cineva îl recunoaşte pe Jojo şi azi avem din nou un articol în ziarul local. Iar revista presei se încheie optimist (cum nu se prea întâmplă des in aceasta perioada) :  « Jojo, un erou discret, un super-erou, un om care nu are mai nimic, dar dă totul celorlalţi »”, a scris Niculescu pe Facebook.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: