Redactia.ro
Home » Știri » Un cetățean român figurează printre persoanele dispărute în Israel. Ministrul de Externe: „Nu știm în ce condiții a dispărut”

Un cetățean român figurează printre persoanele dispărute în Israel. Ministrul de Externe: „Nu știm în ce condiții a dispărut”

Încă doi cetățeni români și-au pierdut viața în războiul din Israel, un altul este dispărut. Klaus Iohannis condamnă ferm atacurile teroriste

Un cetățean român figurează printre persoanele dispărute în Israel. Iată detaliile!

Un cetățean român figurează printre persoanele dispărute în Israel

Un cetățean român cu dublă cetățenie israeliano-română, care își avea domiciliul în Israel, a fost declarat dispărut, iar familia sa nu a reușit să stabilească contact cu el. Îngrijorarea și incertitudinea cu privire la soarta acestui concetățean au fost subliniate de declarațiile făcute de Luminița Odobescu, Ministru de Externe al României.

Ambasada României în Israel a fost activ implicată în acest caz și a menținut în permanentă legătura cu autoritățile israeliene pentru a obține informații cruciale legate de dispariția cetățeanului român. Cu toate acestea, până în prezent, rămâne un mister în ce condiții s-a produs dispariția și unde se află acum persoana dispărută.

Ministrul de Externe: „Nu știm în ce condiții a dispărut”

Situația este cu atât mai sensibilă cu cât avem de-a face cu un context dificil din punct de vedere geopolitic. Ambasada României în Israel a subliniat că primește și monitorizează cu atenție toate solicitările venite din partea comunității românești din Fâșia Gaza. Cu toate acestea, situația din teren nu permite momentan o evacuare în condiții de siguranță. Orice operațiune de evacuare necesită o pregătire minuțioasă, mai ales atunci când există tensiuni și riscuri evidente. Prioritatea autorităților române este să nu pună în pericol viața cetățenilor pe care doresc să-i salveze.

Din acest motiv, Ambasada României în Israel depune toate eforturile pentru a identifica cele mai bune soluții de evacuare care să asigure siguranța persoanelor implicate. În acest sens, reprezentanții României sunt în contact constant cu autoritățile din Egipt și colaborează strâns cu partenerii americani pentru a găsi soluții optime de evacuare.

Românul are dublă cetățenie israeliano-română cu domiciliul în Israel. Este declarat dispărut, familia neputând lua legătura cu el. Ambasada noastră în Israel menține în permanent legătura cu autoritățile israeliene pentru obținerea tuturor informațiilor referitoare la acest caz. 

Până la acest moment nu știm în ce condiții a dispărut românul. Ambasada noastră în Israel menține legătura cu familia. Avem în atenție toate solicitările primite din partea românilor din Fâșia Gaza. Situația din teren nu permit evacuarea în condiții de siguranță. O operațiune de evacuare necesită o  pregătire minuțioasă mai ales dacă situația din teren este tensionată. Noi nu vrem să punem în pericol viața celor pe care vrem să-i salvăm. 

Având în vedere situația din teren, depunem toate eforturile pentru a identifica cele mai bune soluții de evacuarea în condiții de siguranță. Suntem în contact cu autoritățile din Egipt, cu partenerii americani pentru a găsi soluții optime de evacuare.

Până acum nu au fost îndeplinite aceste condiții. Până la acest moment am facilitat revenirea în țară la peste două mii de cetățeni prin intermediu a 22 de curse operate de Tarom și companii aeriene private. Încercă să-i scoatem pe toți cetățenii români”, a declarat Luminița Odobescu, ministru de Externe, la Antena 3 CNN. 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: