Redactia.ro
Home » Homepage » Un ciclon se abate asupra României. Furtuni și grindină în mai multe regiuni. Când scăpăm de vremea rea

Un ciclon se abate asupra României. Furtuni și grindină în mai multe regiuni. Când scăpăm de vremea rea

avertizare meteo

Meteorologii ANM revin cu noi informații despre evoluția temperaturilor. Luna iunie nu se dezminte și va fi și anul acesta una instabilă, bogată în precipitații și caracterizată de fluctuații mari de temperatură. Urmează ploi și furtuni în multe dintre regiunile țării, dar și temperaturi de peste 30 de grade și disconfort termic accentuat.

Un ciclon se formează deasupra României. Furtuni și grindină în mai multe regiuni ale țării

Pe data de vineri, 16 iunie, vremea va fi caracterizată de ploi abundente, averse puternice și furtuni locale în regiunile sud-vest, nord, centru și vest ale țării. Fenomenele menționate vor afecta în special zonele montane și vestul Olteniei în prima parte a zilei.

În noaptea dintre joi și vineri, se așteaptă o extindere a ploilor și a ploilor torențiale, care în cursul zilei de vineri vor acoperi temporar zone mai extinse din vest, nord, centru și sud-vestul țării. Aceste averse vor fi însoțite local de descărcări electrice și rafale de vânt temporare.

Pe parcursul sfârșitului acestei săptămâni și începutului săptămânii următoare, se vor înregistra perioade cu o instabilitate atmosferică accentuată și averse torențiale. Inițial, precipitațiile vor afecta în special regiunile sud-vest, centru și nord, însă ulterior furtunile se vor extinde și în regiunile estice ale țării.

Pe de altă parte, în zona de sud-est și de nord-est vremea va fi călduroasă în cursul zilei de vineri, 16 iunie, iar temparaturile vor ajunge chiar și la 31 de grade Celsius.

Săptămâna viitoare tmeperaturile vor depăși 40 de grade Celsius

Începând cu ziua de sâmbătă, 17 iunie, șansele de ploaie vor crește în partea de est a României, anunță meteorologii ANM. Cauza principală a instabilității atmosferice, cu toate fenomenele asociate este reprezentată de deplasarea progresivă spre est a unui nucleu de aer rece, aflat în prezent deasupra Germaniei și Poloniei, și a unui talveg de altitudine, o zonă extinsă cu presiune scăzută în straturile mai înalte ale atmosferei.

După perioada de instabilitate atmosferică accentuată și de furtuni, urmează iar o încălzire radicală a vremii. De la jumătatea săptămânii viitoare ne vom confrunta cu temperaturi care se vor încadra între 30 și 34 de grade Celsius, iar disonfortul termic va fi unul accentuat. Cu toate acestea, temperaturile înregistrate se vor încadra în valorile normale pentru această perioadă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: