Redactia.ro
Home » Știri » Un ciclon violent se îndreaptă spre România. Temperaturile scad radical și există risc crescut de tornadă

Un ciclon violent se îndreaptă spre România. Temperaturile scad radical și există risc crescut de tornadă

Un ciclon puternic se îndreaptă direct spre Europa! Furtuna Ingunn are forța devastatoare a unui uragan

Conform specialiștilor, ciclonul distructiv care a produs pagube semnificative în Slovenia urmează să ajungă și în România. Meteorologii estimează că temperaturile vor scădea cu până la 15 grade Celsius, iar în această perioadă se vor manifesta furtuni puternice, existând chiar și posibilitatea apariției tornadelor. Durata exactă a acestei perioade depinde de mișcarea ciclonului și de condițiile atmosferice, așa că este important să urmăriți informațiile actualizate din sursele meteorologice pentru a fi la curent cu evoluția vremii.

Un ciclon violent lovește România. Temperaturile scad dramatic

Specialiștii în meteorologie avertizează asupra riscului de tornade în România în urma ciclonului distructiv care a produs pagube semnificative în Slovenia. În perioada următoare, temperaturile vor scădea sub 20 de grade Celsius, însă vestea bună este că această perioadă de răcire nu va fi prelungită, deoarece spre sfârșitul săptămânii un nou val de căldură va cuprinde țara noastră. Este important să fiți cu atenție la avertizările meteorologice și să luați măsurile necesare pentru a vă proteja de potențialele efecte ale ciclonului.

Conform specialiștilor, ciclonul distructiv care a cauzat pagube semnificative în Slovenia se îndreaptă spre România. Potrivit climatologului Roxana Bojariu din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), anumite zone din România se vor confrunta cu riscul de inundații. Este important ca locuitorii din aceste regiuni să fie pregătiți și să ia măsuri de precauție pentru a minimiza efectele provocate de acest ciclon.

„În continuare suntem sub influența unui transport de aer mai rece, un transport de aer nu doar la suprafață, ci și în atmosfera medie, astfel încât în următoarele zile, în majoritatea zonelor din țară vom avea temperaturi mai răcoroase decât cele cu care am fost obișnuiți până acum. Avem toată gama de fenomene care însoțesc instabilități puternice. Este o situație în care România este la contactul a două mase de aer cu temperaturi opuse. Avem influența unui câmp de presiune joasă care aduce aer foarte rece din spre nord-vestul Europei. Practic, masa de aer rece deja a intrat în România și la contactul ei cu masa caldă avem aceste instabilități foarte puternice. Avem încă zone cu deficit de apă în sol, unde vom avea secetă, dar și zone unde oamenii se vor confrunta cu inundații”, a explicat Roxana Bojariu, climatolog în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă

Conform ANM, în data de 8 august, vremea se va caracteriza prin răcoare în mare parte din regiuni. Valorile termice vor fi semnificativ mai reduse decât ar fi de așteptat în prima decadă a lunii august, mai ales în zonele vestice, nordice și centrale.

În general, temperaturile maxime vor varia între 20 și 26 de grade Celsius, în timp ce temperaturile minime vor oscila între 6 și 16 grade Celsius, cu o ușoară creștere pe litoral.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: