Redactia.ro
Home » Știri » Un copil de 8 ani din Mariupol ține un jurnal de război: „Mama are carnea ruptă și o gaură în picior. Bunicul a murit”

Un copil de 8 ani din Mariupol ține un jurnal de război: „Mama are carnea ruptă și o gaură în picior. Bunicul a murit”

GALERIE FOTO (3) Un copil de 8 ani din Mariupol ține un jurnal de război

Un copil de 8 ani din Mariupol ține un jurnal de război. Un băiețel din Mariupol face dezvăluiri cutremurătoare despre ororile războiului din Ucraina. Copilul ține un jurnal de război în care povestește cum i-au murit bunicii și animalele de companie.

Un copil de 8 ani din Mariupol ține un jurnal de război: „Mama are carnea ruptă și o gaură în picior. Bunicul a murit”

Mărturiile cutremurătoare ale unui băiețel de 8 ani din Mariupol au șocat o lume întreagă. Yehor are un jurnal de război în care a scris toate ororile pe care le-a trăit în războiul din Ucraina. Băiețelul povestește cum bunicii au fost ucisi de bombardamentele rușilor. Un fragment din jurnalul băiețelului a fost publicat și de ministrul ucrainean al afacerilor externe, Dmitro Kuleba, pe Twitter. Copilul povestește în jurnal cum bunicul i-a murit, iar el are numeroase răni pe spate. De asemenea, acesta a scris că mama și sora lui sunt rănite.

„Duminică: Am dormit bine, m-am trezit, am zâmbit, m-am ridicat și am citit 25 de pagini. Apoi, bunicul meu a murit. Am răni pe spate, mai exact, pielea ruptă. Sora mea are o rană la cap, iar mama mea are carnea ruptă de pe braț și o gaură în picior. Eu am 8 ani, sora mea are 15, iar mama 38. Trebuie să schimbăm pansamentul. Mama este prima, apoi urmează sora mea, iar eu sunt al treilea. Am și o prietenă nouă, Vika Vesyolaya, care este vecina noastră, iar părinții ei sunt frumoși.

Luni: M-am trezit, la fel ca ieri, am zâmbit. Ziua mea va fi în curând. Din 24 februarie, cei doi câini ai mei au murit, la fel și bunica Galya și orașul meu iubit, Mariupol”, sunt cuvintele scrise de copilul de 8 ani pe un caiet. Șeful diplomatiei ucrainene a publicat pe contul de Twitter o imagine cu un fragment din jurnalul băiețelului. „Ucraina nu va renunța și nu va obosi niciodată. Trebuie să triumfăm!”, a scris ministrul ucrainean de externe.

Jurnalul conține desene care înfățișează case care se dărămă

Însemnările băiețelului de 8 ani sunt însoțite de desene care înfățișează care se dărămă, solfați înarmați, tancuri și elicoptere. Jurnalul lui Yehor a fost găsit de un fotograf în Mariupol, dar nu se știe ce s-a întâmplat cu băiatul. Procuratura Generală a Ucraineni a anunțată că, de la începutul războiului, 24 februarie, 221 de copii au murit în atacurile sângeroase ale rușilor, iar 408 au fost răniți.

Mariupol este oraș-port care a fost asediat din primele zile ale războiului declanșat de ruși. Orașul a fost distrus de pe suprafața pământului de trupele rusești, civili și ultimii apărători ucraineni s-au refugiat la oțelăria Azovstal. În ultimele zile, ucrainenii au reușit evacuarea unor civili, iar președintele Volodimir Zelenski a declarat că a fost încheiată a doua etapă a evacuării, fiind eliberați alți 344 de civili.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: