Redactia.ro
Home » Homepage » Un copil de un an și cinci luni se luptă să supraviețuiască după ce s-a înecat cu o bucată de măr. Incidentul a avut loc la creșă

Un copil de un an și cinci luni se luptă să supraviețuiască după ce s-a înecat cu o bucată de măr. Incidentul a avut loc la creșă

Un copil se află în stare gravă după ce s-a înecat cu o bucată de măr.

Un incident tragic petrecut într-o creșă din Oradea a șocat comunitatea locală și a generat îngrijorare în rândul părinților. Un băiețel în vârstă de doar un an și cinci luni s-a înecat cu o bucată de măr în timp ce se afla la creșă, sub supravegherea cadrelor didactice. În urma acestui eveniment, au ieșit la iveală informații îngrijorătoare legate nu doar de starea copilului, ci și de modul în care funcționa creșa în cauză.

Cum s-a întâmplat totul

Evenimentul dramatic s-a petrecut cu doar câteva zile în urmă, când minorul, sub supravegherea aparentă a personalului creșei, s-a înecat cu o bucată de măr. Băiețelul a fost transportat de urgență la spital, unde medicii au intervenit pentru a-i salva viața. Cu toate acestea, starea copilului a rămas critică, și șansele de supraviețuire sunt reduse. În ultimele două zile, micuțul a trecut prin mai multe episoade de stop cardio-respirator, iar medicii se confruntă cu provocări majore în eforturile de a-i menține viața.

„La data de 19 ianuarie, polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor s-au sesizat din oficiu în cauză și efectuează cercetări sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor producerii evenimentului, urmând ca, în funcție de rezultat, să fie dispuse măsuri legale în consecință”, a transmis IPJ Bihor.

Creșa cu pricina funcționa ilegal

Informații suplimentare care au ieșit la iveală în urma acestui tragic incident au arătat că în creșa în care s-a produs incidentul nu exista autorizație legală de funcționare. Polițiștii care au efectuat cercetări la fața locului au constatat că unitatea nu beneficia de autorizația necesară pentru a desfășura activități specifice unei creșe. Reprezentanții creșei au încercat să se apere, declarând că autorizația este în curs de pregătire. Cu toate acestea, autoritățile continuă cercetările, iar creșa este acum sub incidența infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

În urma incidentului, polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au început cercetările, având sprijinul unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea. Aceștia urmăresc să stabilească cauzele și împrejurările exacte ale incidentului, iar în funcție de rezultate, vor fi luate măsuri legale corespunzătoare.

Comunitatea locală este profund afectată de acest tragic eveniment, iar părinții își exprimă îngrijorarea cu privire la siguranța copiilor în astfel de instituții.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: