Redactia.ro
Home » Știri » Un copil rus a criticat războiul din Ucraina. La scurt timp, autoritățile au mers la el acasă și l-au pedepsit

Un copil rus a criticat războiul din Ucraina. La scurt timp, autoritățile au mers la el acasă și l-au pedepsit

Un copil rus a criticat războiul din Ucraina

Un copil rus a criticat războiul. La o lecție de istorie, un băiat rus din clasa a VI-a a întrebat de ce oamenii nu sunt lăsați să protesteze față de războiul din Ucraina. Bîiatul a criticat dur invadarea Rusiei în Ucraina. Ulterior, autoritățile ruse au mers acasă la băiat și l-au pedepsit.

Un copil rus a criticat războiul din Ucraina. La scurt timp, autoritățile au mers la el acasă și l-au pedepsit

Războiul dintre Rusia și Ucraina a declanșat o stare de panică în întreaga lume. Până și rușii nu sunt de acord cu atacurile ordonate de Vladimir Putin asupra ucrainenilor. Novaia Gazeta este o publicație independente, fondată de jurnalistul Dmitri Mutatov, unul dintre cei doi ziariști laureați ai premiului Nobel pentru Pace în 2021. Ziarul relatează întâmplări din Rusia și din lume. Acesta nu scrie realitatea din Ucraina, ca să nu intre sub prevederile legii care criminalizează experia război. Noul cod permite autorităților să dea amenzi sau să îi trimita la închisoare pe cei care folosesc cuvântul război în contextul conflictelor din Ucraina.

Conform RIA Novosti, pe 8 martie, un bărbat din Rusia a primit 30.000 de ruble amendă pentru că a discreditat Armata Rusă. Autoritățile monitorizează nu doar protestele din stradă, ci și pe cele care au loc în școli. Novaia Gazeta relatează o mamă al cărui copil a avut un incident la școală. Pe 4 martie, Kirill, un băiat din clasa a VI-a i-a cerut profesorului de istorie să discute despre ce se întâmplă în Ucraina. „Kirill (nu indicăm numele de familie la cererea mamei sale) are 12 ani, învață în clasa a VI-a a unei școli din Moscova. Mama sa, Natalia, spune că băiatul are rădăcini ucrainene, el a urmat cursurile Centrul Cultural Ucrainean. Ceea ce se întâmplă acum între Rusia și Ucraina îl doare”, își începe ziarul relatarea.

Acesta a întrebat profesorul de ce Putin a început războiul, iar dascalul l-a corectat, spunând că este, de fapt, o operațiune specială. De asemenea, Kirill a continuat să pună întrebări. Întrebat unde se află trupele rusești, profesorul i-a spus eleveului că dacă acestea s-ar fi oprit la jumătatea drumului, agresiunea din Ucraina ar fi continuat. „Nu știu exact unde sunt trupele noastre acum, dar dacă s-ar fi oprit la jumătatea drumului, agresiunea ucraineană ar fi continuat”.

Elevul a întrebat de ce oamenii nu sunt lăsați să protesteze

După ce a spus că oamenii nu sunt lăsați să protesteze împotriva războiului, profesorul a spus că acestea sunt minciuni transmise de Ucraina și SUA. După ora de istorie, Kirill a ieșit pe hol și a strigat Slavă Ucrainei!”, strigătul care a devenit un îndemn repetat în multe colțuri ale lumii. Mama lui Kirill a spus că, a doua zi, a primit un apel necunoscut pe WhatsApp. „Numărul nu se vedea, e o pisică pe avatarul aplicației. O voce de femeie, fără să se prezinte, spune că sună despre fiica mea. Am glumit că poate sunt o mamă atât de rea încât nu știu că am o fiică. Și, spun ei, adică despre fiul tău. Vino să vorbești cu poliția. I-am spus: «Sună-mă cu citație, voi veni»”, le-a povestit Natalia jurnaliștilor de la Novaia Gazeta. Apoi, mama nu a mai răspuns la apeluri de la numere necunoscute.

A doua zi, mama lui Kirill a fost chemată la școală, iar ulterior a anunțat directoarea școlii că își retrage fiul de la unitatea de învățământ. După o zi, Kirill era singur acasă, iar doi polițiști au bătut la ușă. După ce au bătut aproximativ o jumătate de oră, aceștia au oprit curentul în apartament și au băgat sub ușă o somație cu„veniți la interogatoriu” și au plecat.„Dar nu mi-a fost frică. M-am întrebat chiar ce s-a întâmplat acolo, la poliție. Cum se gândesc ei așa: aici avem un băiețel de doisprezece ani care și-a exprimat părerea, să mergem la el acasă. Nu ne deschide, să-i stingem lumina”, a spus Kirill.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: