Redactia.ro
Home » Știri » Un desen realizat de Picasso a fost descoperit sub una dintre cele mai faimoase picturi ale sale

Un desen realizat de Picasso a fost descoperit sub una dintre cele mai faimoase picturi ale sale

O pictură secretă a lui Pablo Picasso a fost descoperită sub pictura sa abstractă, „Natura moartă” (1922). Pictura se află la Institutul de Artă din Chicago. Deși reprezintă una dintre cele mai cunoscute opere de artă, nimeni nu a știut de acel desen ascuns, până acum.

 

O echipă de la Institutul de Artă din Chicago a analizat în profunzime tabloul

Pentru a face acest lucru, s-au folosit de scanarea cu raze X și infraroșu. Spre surprinderea lor, au descoperit un desen ascuns cu „un ulcior, o cană, un obiect dreptunghiular ce seamănă cu un ziar” apărut pe ceea ce pare a fi un scaun. Echipa a raportat descoperirea într-o lucrare publicată în revista SN Applied Sciences.

Cercetătorii au descoperit că Pablo Picasso a acoperit schița cu un strat gros de vopsea albă, vopsea peste care a pictat „Natura moartă”. „Acest lucru pare oarecum neobișnuit în practica lui Picasso, întrucât a pictat adesea direct peste compoziții anterioare, permițând formelor subiacente să apară și să influențeze tabloul final”, a scris echipa de cercetare în lucrare. În ceea ce privește motivul pentru care a fost ascunsă, este posibil ca Picasso să nu fi fost mulțumit de rezultate și, probabil, nu a vrut să irosească o altă pânză.

 

De ce a fost ascunsă schița?

În timp ce echipa de cercetare nu a făcut speculații despre motivul pentru care Pablo Picasso a ascuns schița originală, ei sunt siguri că a fost realizată de el. Consideră că pare foarte similară cu multe alte schițe ale artistului. Cele mai multe schițe similare pot fi găsite la Muzeul de Artă din Gothenburg, din Suedia. Pe lângă descoperirea desenului, scanarea cu raze X și imaginile cu infraroșu au putut, de asemenea, să indice unde au avut loc eforturile de restaurare, inclusiv adăugarea rășinii și vopselei în fisuri. Au putut elimina rășina și vopseaua adăugată, ceea ce le-a oferit o imagine mai bună asupra culorilor originale. De asemenea, vor ajuta la o restaurare ulterioară.

 

Natura moartă

Pictura „Natura moartă” a lui Pablo Picasso datează din 4 februarie 1922. Piesa a fost realizată în așa-numita fază liniară sau cubistă a lui Picasso, de la sfârșitul anului 1921 până în 1922. A pictat obiecte tridimensionale din diferite unghiuri pentru a construi un tablou care să fie mai aproape modul în care mintea umană percepe imaginile. Ulterior, el i-a oferit tabloul lui Gertrude Stein, „un prieten al artistului, un colecționar și un important patron al artei moderne în Parisul secolului XX”.

Puteți citi întreaga lucrare de cercetare despre desenul ascuns de Pablo Picasso aici.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: