Redactia.ro
Home » Știri » Directorul și adjunctul închisorii Rahova au fost destituiți din funcții după ce un deținut al închisorii Rahova a evadat de la Spitalul „Bagdasar Arseni”

Directorul și adjunctul închisorii Rahova au fost destituiți din funcții după ce un deținut al închisorii Rahova a evadat de la Spitalul „Bagdasar Arseni”

România, țara tuturor posibilităților. Și nu neapărat într-un sens bun.

A avut loc un val de demiteri și cercetări la Penitenciarul de Maximă Siguranță Rahova. Motivul a fost faptul că un deținut extrem de periculos a evadat miercuri dimineață de la Spitalul “Bagdasar Arseni” din Capitală, unde era internat sub pază.

Individul a fost condamnat pentru 11 tâlhării la 23 de ani și 10 luni de închisoare. După ce a reușit să evadeze a stat 6 ore în închisoare, după care a fost găsit și capturat de agenții Administrației Naționale a Penitenciarelor .

Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului București-Rahova, inspectorul de poliție penitenciară Raluca Gheorghe:

„Marți, în jurul orei 07:17 , deținutul Dincă Adrian Constantin, în vârstă de 32 de ani, condamnat definitiv la o pedeapsă privativă de libertate de 23 de ani și 10 luni pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată (234 NCP), clasat în regim maximă siguranță, a părăsit Spitalul „Bagdasar Arseni” din București, unde se afla internat pentru investigații medicale”.

Infractorul a fost transferat la spital sub supravegherea directorului și a directorului adjunct al închisorii Rahova. Cei doi bărbați vor fi destituiți din funcții la cererea șefului Administrației Naționale a Penitenciarelor .

Agenții care ar fi trebuit să asigure paza infractorilor la spital vor fi cercetați disciplinar și riscă să fie concediați. Aceleași idei se aplică și șefului lor de tură.

Ce măsuri au fost luate

După ce a fost constatată evadarea deținutului, au fost dispuse măsuri specifice pentru a-l captura

Astfel, au fost sesizate secţiile 15 şi 26 de Poliţie, s-a alarmat personalul și au fost trimise echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi Secţia Urmăriri din cadrul Direcţiei Generale a Municipiului Bucureşti. Totodată, autoritățile locale împuternicite au cooperat cu Inspectoratul General al Poliţiei Române, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

Oamenii legii luau în calcul că ar fi posibil inclusiv ca acesta să plece din țară, dar din fericire a fost prins.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: