Redactia.ro
Home » Știri » VIDEO Un dezastru maritim a fost la un pas să se producă. „Titanicul din 2022” a lovit un aisberg

VIDEO Un dezastru maritim a fost la un pas să se producă. „Titanicul din 2022” a lovit un aisberg

Pasagerii unei croaziere s-au panicat și alarmat atunci când ambarcațiunea s-a lovit de o bucată de aisberg. Evenimentul a fost neașteptat, iar avariile au creat rapid probleme echipajului. Iată ce s-a întâmplat!

Impact puternic între Nava de croazieră Norwegian Sun și un aisberg

Nava de croazieră Norwegian Sun a lovit sâmbătă o bucată de aisberg, suferind avarii la prova de tribord, potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă a SUA (USCG).

Un membru al Echipei de prevenire a Gărzii de Coastă din sectorul Juneau împreună cu scafandrii contractați au evaluat daunele la partea din dreapta față a navei de croazieră și au stabilit că nava este aptă pentru a se întoarce la Seattle, portul său de origine, pentru reparații, se arată în comunicat, conform CNN. Important este că nu au existat răniți, potrivit USCG.

Nava de croazieră Norwegian Sun lovește o bucată de aisberg

Nava se îndrepta spre ghețarul Hubbard din Alaska când a lovit un aisberg, potrivit unui purtător de cuvânt al Norwegian Cruise Line (NCL).

Administrația Națională Oceanică și Atmosferică spune că un aisberg trebuie să aibă o înălțime mai mare de 16 picioare deasupra nivelului mării și o grosime cuprinsă între 98 și 164 de picioare. Bucățile mai mici de gheață plutitoare sunt considerate „growlers” sau „bucăți de bergy”.

„După impact, nava a navigat spre Juneau, capitala Alaskăi, pentru a fi evaluată în continuare. A fost luată decizia de a scurta călătoria actuală și de a anula croaziera programată să înceapă pe 30 iunie pentru a putea fi făcute reparațiile”, a declarat NCL.

„Nava a fost autorizată să se întoarcă cu o viteză redusă la Seattle, unde toți oaspeții care se află la bord se vor debarca conform planului”, a adăugat NCL.

Compania care deţine vasul de croazieră a spus că toți pasagerii care au plecat pe data de 21 iunie vor primi rambursarea integrală a tarifului călătoriei, dar și un credit de croazieră pentru călătoriile viitoare în valoare de 100% din tariful inițial al acestei călătorii cu nava de croazieră Norwegian Sun.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: