Redactia.ro
Home » Știri » Un elev din Ilfov a picat Evaluarea Națională cu 4.97. Ireal ce notă a obținut după contestație

Un elev din Ilfov a picat Evaluarea Națională cu 4.97. Ireal ce notă a obținut după contestație

Un elev din Ilfov a picat Evaluarea Națională cu 4.97. Ireal ce notă a obținut după contestație

Un elev din Ilfov a picat Evaluarea Națională cu 4.97, așa că a făcut contestație. Iată ce s-a întâmplat mai departe și cum au reevalaut dascălii lucrările lui.

Un elev din Ilfov a picat Evaluarea Națională cu 4.97. Ireal ce notă a obținut după contestație

Un elev din comuna Copăceni, județul Ilfov, de la Școala gimnazială numărul 1, a dat anul acesta Evaluarea Națională. A luat 3.95 la Limba și literatura română și 6 fix la matematică. Astfel, picase cu media 4.97, așa că a decis să facă o contestație, în speranța că va obține un rezultat mai bun, care să îi permită admiterea la liceu.

Zis și făcut. Elevul a cerut să îi fie reevaluate lucrările, iar dascăliile au făcut unele corecturi. Astăzi, când s-au afișat rezultatele finale la Evaluarea Națională 2023, de după contestații, băiatul a avut parte de o bucurie imensă. În urma contestației, absolventul din Copăceni a reușit să primească la limba română 4 în loc de 3,95. Astfel, nota de 4 cu nota de 6 de la matematică l-au adus în situația în care media sa de admitere este de 5.

Elevii care au media sub 5 la Evaluarea Națională 2023 ar urma să intre la școli profesionale. Este o nouă măsură luată, diferită de cea care s-a aplicat în anii trecuți. Până în anul școlar 2022-2023, elevii care luau sub 5 aveau posibilitatea să aleagă un liceu pe care să îl urmeze. Începând cu acest an, autoritățile au stabilit noi reguli, iar această alegere nu mai poate fi îndeplinită de elev decât în situația în care sunt locuri libere rămase, unde media de admitere este destul de scăzută.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: