Redactia.ro
Home » Homepage » Un elicopter în care era un român s-a prăbușit în Marea Egee. Alți trei pasageri se aflau la bord

Un elicopter în care era un român s-a prăbușit în Marea Egee. Alți trei pasageri se aflau la bord

Elicopter prăbuşit în Marea Egee

Un elicopter cu patru pasageri, printre care și un român, s-a prăbușit în Marea Egee în timp ce participa la stingerea unui incendiu din zona Paleochori din Insula Samos.

Ce se știe până acum despre incidentul în care un elicopter, cu patru pasageri, printre care și un român, s-a prăbușit în Marea Egee

Pe lângă român, la bord se mai aflau doi moldoveni și un traducător grec, transmie site-ul de știri grecesc ertnews.gr. Dintre cei patru, o persoană a fost salvată, a scris Digi24.

Elicopterul a fost închiriat de guvern pentru a lupta împotriva incendiilor de pădure, a declarat pentru Reuters un oficial al Ministerului Apărării, fără a oferi alte detalii.

Trei bărci de patrulare ale pazei de coastă şi alte două ambarcaţiuni sunt angajate în operaţiunea de salvare, potrivit pazei de coastă de pe această insulă situată în nord-estul Mării Egee.

Incendiul forestier a izbucnit la Samos în jurul orei 14:00 (11:00 GMT), iar trei elicoptere şi cinci avioane asistate de aproximativ cincizeci de pompieri au început operaţiunile de stingere a flăcărilor. Vânturi puternice de peste 7 pe scara Beaufort (cu treisprezece niveluri) suflă în regiune în timp ce temperatura a ajuns miercuri la aproape 30 de grade Celsius în Grecia, a relatat Digi24.

IGSU a transmis pentru știrileprotv.ro că nu are personal navigant, iar cel mai probabil românul din elicopter este civil și participa în mod voluntar la stingerea incendiilor din Grecia.

Știrea este în curs de actualizare.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: