Redactia.ro
Home » Sport » Un fost mare fotbalist a murit! Avea COVID-19!

Un fost mare fotbalist a murit! Avea COVID-19!

Ilija Petkovic, coronavirus

Ilija Petkovic, fostul mare fotbalist sârb a murit sâmbătă, la Belgrad. Preşedintele Federaţiei Sârbe de Fotbal fusese infectat cu coronavirus.

Serbia a fost una dintre tările despre care s-a spus că gestionează foarte bine situația în ultimele luni, iar cazurile de îmbolnăviri au scăzut foarte mult. A apărut însă scandalul de la Adria Tour, iar acum o altă veste tristă. Fostul mare fotbalist sârb, Ilija Petkovic în vârstă de 74 de ani s-a stins din viață, după ce fusese depistat pozitiv cu COVID 19. Ilija Petkovic avea și ulcer și a decedat în urma complicațiilor apărute.

Cine a fost Ilija Petkovic

Ilija Petkovic a avut o carieră remarcabilă. A fost considerat cel mai bun jucător al clubului OFK Beograd. La începutul anilor 70 a jucat și pentru Penarol în Uruguay. De asemenea a evoluat trei ani și în Franța, la Troyes. În cariera sa a câștigat un trofeu, Cupa Iugoslaviei în 1966 cu OFK Beograd. Petkovic, care în prezent ocupa funcția de președinte al Federației de Fotbal din Serbia a îmbrăcat de 43 de ori tricoul naţionalei Iugolsaviei. A participat la Euro 1968 și la Cupa Mondială din 1974. După ce s-a retras a devenit antrenor. Prima echipă pe care a pregătit-o a fost cea la care jucase cei mai mulți ani, OFK Beograd. A antrenat prima selecționată a Serbiei și Muntenegrului între 2000 şi 2001, respectiv 2003-2006. Printre echipele pe care le-a mai antrenat se numără Servette, Aris Thessaloniki, Shanghai Shenhua sau Al Ahli Doha. Petkovic a câștigat 1 trofeu ca antrenor. Campionatul în Elveția cu Servette în 1993-1994.

Serbia, în plin scandal după Adria Tour

După organizarea turneului de tenis Adria Tour, Serbia este deja arătată cu degetul. Mai mulți jucători de tenis, printre care și liderul mondial, Novak Djokovic au fost diagnosticați cu coronavirus. Turneul demonstrativa s-a jucat în Serbia și Croația. În cele două țări restricțiile impuse nu mai sunt dure. Distanțarea sau purtarea măștii nu mai este obligatorie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: