Redactia.ro
Home » Știri » Un fost viceprimar stârnește controverse. Ia peste 10 mii de lei salariu, fără nicio activitate

Un fost viceprimar stârnește controverse. Ia peste 10 mii de lei salariu, fără nicio activitate

GALERIE FOTO (2)

Un fost viceprimar stârnește semne de întrebare. După ce i-a fost atribuită funcția de șef al Serviciului Relații, acesta încasează lunar un salariu brut de 11.500 lei (7.000 de lei net/lună) fără a-și îndeplini sarcinile. De altfel, acesta nu are nici măcar oameni în subordinea lui.

Un fost viceprimar stârnește controverse. Ia peste 10 mii de lei salariu, fără nicio activitate

Este vorba despre fostul viceprimar al Iașiului, Gabriel Harabagiu, care a primit funcția controversată de la primarul Iașiului, Mihai Chirica, după ce a rămas fără postul de city-manager în urma unei inculpări de către DIICOT.

VIDEO Jigniri pe bandă rulantă ale viceprimarului PSD din Iași la adresa unui consilier liberal

Foto: Gabriel Harabagiu (stânga) și Mihai Chirica (dreapta)

Odată cu pierderea job-ului de city-manager, Gabriel Harabagiu ar fi cerut concediu de odihnă pentru o lună, mai ales că a fost plasat sub control judiciar de oamenii legii. Odată cu terminarea concediului de odihnă, Gabriel Harabagiu ar mai avea de gând să-și ia și concendiu de creștere al copilui, pe parcursul a doi ani. Potrivit reporteris.ro, fostul viceprimar nu ar fi avut deloc activitate la birou, din postura de șef al Serviciului Relații. În schimb, primește lunar salariu 11.500 lei brut, adică net 7.000 de lei net.

Ce indemnizație va primi fostul viceprimar al Iașiului în concediul de creștere al copilului

În funcție de venitul pe ultimul an se va calcula acestuia indemnizația în concediul de creștere al copilului. În ultimul an, acesta a îndeplinit  inclusiv calitatea de viceprimar.

„Acum am concediu de odihnă pentru o lună. Imediat ce-l termin intru, pentru doi ani, în concediu de creștere a copilului. Asta voi face în următoarea perioadă”, a spus Gabriel Harabagiu, când a fost întrebat despre activitatea sa.

Din funcția pe care i-a oferit-o Mihai Chirica, Gabriel Harabagiu ar trebuie să promoveze economia Iașiului și să încheie parteneriate cu reprezentanți economici locali, naționali sau internaționali.

De ce este plasat sub control judiciar fostul viceprimar

Atât el, cât și primarul Iașiului sunt vizați într-un dosar DIICOT. Gabriel Harabagiu, împreună cu un fost arhitect  „la jumătatea anului 2016”, au sprijinit un grup infracțional constituit de Violeta și Claudiu Asimionesei. Scopul grupului era acela de a „a induce și menține în eroare Primăria municipiului Iași, prin introducerea în circuitul documentelor a unor contracte de cesiune false, cu ajutorul cărora au fost obținute avize și autorizații de construcție”, au spuse surse juiciare pentru Radio Europa Liberă România. Procurorii DIICOT îl acuză pe Mihai Chirică de omisiunea sesizării infracțiunii. Din această cauză, primarul Iașiului riscă o pedeapsă de la 3 luni la 1 an de închisoare sau amendă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: