Redactia.ro
Home » Știri » Un medic român specifică metoda simplă de a te proteja de coronavirus în magazine. E foarte important să faci asta!

Un medic român specifică metoda simplă de a te proteja de coronavirus în magazine. E foarte important să faci asta!

medic roman verona

Este departe de țară, însă înfruntă o situație mult mai gravă: bolnavii de coronavirus din Italia. Este de profesie medic și lucrează într-un spital din Verona, unde a intrat în contact cu zeci de pacienți cu virusul Covid-19. A transmis românilor un mesaj clar despre cum se pot proteja de virus cu obiecte simple, pe care le au în casă.

Un medic român spune că e foarte important să încerci să te protejezi

Conștient de situația din țară, de lipsa echipamentelor de protecția în fața covid-ului, medicul român care lucrează la Terapie Intensivă, la un spital din Verona, spune că sistemul medical românesc nu va face față dacă situația se va înrăutăți dramatic.

Tot el spune că românii ar trebui să se izoleze și să încerce să părăsească domiciliul doar atunci când au nevoie. Iar atunci când fac asta să se protejeze cu ce au în dotare. În lipsa mănușilor și măștilor speciale, el spune că de folos sunt și cele din dotarea personală.

Izolați-vă, păstrați distanța de 2 metri față de ceilalți, folosiți chiar și un fular sau o eșarfă dacă nu aveţi mască, atunci când sunteți în afara casei. Orice bolnav care ajunge în stare gravă într-un spital înseamnă o presiune uriașă, pentru că o armată de oameni trebuie să se ocupe de el.”, spune el.

Medicul spune că România nu trebuie să ajungă precum Italia ori Spania

Florin Puflea, medic ATI, spune că e musai ca România să nu ajungă în situația Spaniei ori Italiei, căci nu va face față. El spune că sistemul medical românesc este precar și că mai bine e ca populația să încerce să evite supraaglomerarea spitalelor. „Cele două componente pentru infectare sunt timpul – cât timp stai în contact şi distanţa pe care o păstrezi de persoana respectivă. Dacă dumneavoastră ieşiţi, puteţi să folosiţi şi un fular, pentru că nu aveţi contact direct cu persoane pozitive.”

Florin are și un mesaj pentru medicii români. El le urează curaj și îi îndeamnă să plece de lângă familiile lor în perioada acesta, pentru a nu-i pune în pericol. „Toţi dintre noi nu dorim să ducem acasă. La mine în spital, mulţi am ales să nu ne mai întoarcem acasă. Am mers în diferite locaţii, apartamente, pentru a nu duce şi a nu pune în pericol copiii şi familia. Suntem plecaţi de trei săptămâni, o lună, mergem la serviciu, ne întoarcem. În momentul de faţă trebuie să dăm cât mai mult din timpul nostru pentru a ajuta populaţia. Dragi Colegi, vă înţeleg. ştiu prin ce treceţi. Şi noi am trecut printr-o lipsă de materiale, dar în momentul în care încercaţi şi vă organizaţi şi cereţi autorităţilor să vă susţină, să vă pună la dispoziţie materiale de protecţie, medicamente şi soluţii pentru a vă face meseria, veţi reuşi!”, transmite Florin potrivit PRO TV.